Quantcast

Sebastien Ogierilta tärkeä huomautus: ”Tässä rallissa ei saa koskaan antaa periksi”

Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier puolustaa Safari-rallin voittoaan tulevana viikonloppuna Keniassa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen kilpailu teki viime vuonna paluun rallin MM-sarjaan. Ogier otti voiton savanneilla, vaikka kisan alkupuolella näytti siltä, ettei ranskalaismestarilla ole mitään asiaa kärkisijoille.

Vuosi sitten alle puolet pääluokan kuljettajista selvitti Safarin ilman keskeytystä. Lopulta Ogier kuittasi voiton ennen Toyotan japanilaiskuljettajaa Takamoto Katsutaa.

– Viime vuonna meidät toivotettiin upeasti tervetulleiksi Keniaan, ja tunnelma oli muutenkin hieno. Se oli jotain erityistä ja erilaista verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet, Ogier muistelee.

– Voitto oli kuin kirsikka kakun päällä. On hienoa päästä yrittämään voiton uusimista, kun tällä kertaa on hieman tietoa siitä, mitä erikoiskokeilla on odotettavissa, kahdeksankertainen maailmanmestari lisää.

Safari tarjosi rutkasti draamaa viime vuonna. Ogier menetti tuolloin kisan avauspäivänä rutkasti aikaa jousitusvian vuoksi, mutta hän hiipi pikkuhiljaa takaisin voittotaistoon.

– Näimme, että tämä voi olla todella vaikea ralli. Melkein jokaisella oli ongelmia jossain vaiheessa, ja mekin nousimme kahden ja puolen minuutin takaa voittoon, Ogier kertaa.

– Tämä todellakin on ralli, jossa ei saa koskaan antaa periksi. Tämän vuoden autot ovat yhä uusia, joten nyt pitänee ajaa vieläkin fiksummin kuin aiemmin, Toyota-tähti huomauttaa.

Safari-ralli on Ogierille kolmas MM-osakilpailu tällä kaudella. Ranskalaisässä jakaa tänä vuonna ajovastuuta Toyotan kolmosautossa Esapekka Lapin kanssa.

Kenian Safari-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa keskiviikkona ja kilpailun avaava yleisöerikoiskoe torstaina. Ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alta Safari-rallin ennakko:

Lue myös nämä

  • Uusimmat