Sebastien Ogierilla komea paluu Toyotan rattiin Suomessa – löysi hauskan yhtymäkohdan vuoden 2020 tapahtumiin

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier pääsi torstaina ottamaan pitkästä aikaa tuntumaa Toyotan GR Yaris Rally1 -autoon.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier ajaa tänä vuonna vain valikoituja ralleja ja seuraavan kerran ranskalaistähti nähdään tositoimissa Uuden-Seelannin MM-osakilpailussa syys-lokakuun taitteessa. Toyota suorittaa Uuden-Seelannin sorakisaan valmistavan testirupeamansa Keski-Suomen testialueellaan, sillä tallit eivät saa testata kilpureitaan Euroopan ulkopuolella.

Ogier ajoi edellisen rallinsa kesäkuussa Keniassa, missä hän sijoittui neljänneksi kolmen muun Toyota-kuljettajan jälkeen. Viimeksi ranskalainen oli puolestaan Suomessa vauhdissa viime syksyn Jyväskylän MM-rallissa 11 kuukautta sitten.

– Olen todella tyytyväinen, että olen täällä. Oli upeaa istua aamulla takaisin Yariksen ohjaamoon pitkän, kolmen kuukauden tauon jälkeen, Ogier kuvaili tuntemuksiaan Rallit.fille.

Ogier löysi testistä erikoisen yhtymäkohdan parin vuoden takaisiin tapahtumiin.

– Itse asiassa se on aika hauska juttu, että meillä oli samanlainen kolmen kuukauden paussi vuonna 2020 koronan puhkeamisen jälkeen. Silloinkin palasin Yarikseen tismalleen tällä samalla tiellä, Ogier myhäili keskellä keskisuomalaista maaseutua.

Katso jutun alapuolelta video Ogierin testistä.

Uuden-Seelannin MM-ralli palaa kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ogier ajoi saarivaltion sorarallissa vuonna 2010, jolloin hän oli kiinni voitossa ennen viimeistä erikoiskoetta. Ranskalaisässä taipui lopulta viimeisellä erikoiskokeella nykyiselle tallipäällikölleen Jari-Matti Latvalalle.

Ogier luottaa, että Keski-Suomessa ajetusta testistä on hyötyä Uudessa-Seelannissa.

– Tiet eivät ole aivan samanlaisia kuin Uudessa-Seelannissa. Täällä tiet ovat todella nopeita, kun taas Uudessa-Seelannissa on odotettavissa enemmän mutkia. Mutta sora on samankaltaista, joten voimme kokeilla täällä eri asioita, Ogier selvitti.

Testissä ranskalainen sai virittäytyä huippuvauhtiin ja lennättää autoa testipätkän hypyistä.

– Minulle tärkeintä on tietenkin se, että pääsen jälleen sulautumaan yhteen Yariksen kanssa, Ogier niputti.

Katso alta video Sebastien Ogierin testistä Keski-Suomessa.

Lue myös nämä