Quantcast

Sebastien Ogierilla hankala debyytti ratasarjassa – ”Ei ole kovin helppoa”

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier osallistui tänä viikonloppuna ensimmäiseen kilpailuunsa rata-autoilun WEC-sarjassa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Richard Mille Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogierille avauskisasta ei jäänyt ikimuistoista tarinaa kerrottavaksi, sillä ranskalaistähden edustama Richard Mille Racing -talli sijoittui 12:nneksi LMP2-luokan kilpailussa. Ogierin tallikavereina ajoivat ranskalaiset Lilou Wadoux ja Charles Milesi seitsemän tuntia kestäneessä kisassa Floridan Sebringin radalla.

Kilpailussa nähtiin kolmesti punainen lippu. Ogier hyppäsi ensimmäisen kerran Oreca-kilpurin puikkoihin kolmen tunnin ajon jälkeen, mutta hänen stinttinsä jäi lyhyeksi Toyota-kuljettaja Jose Maria Lopezin kolarin vuoksi.

Myös Ogierin toinen stintti ohjaamossa oli punaisten lippujen sävyttämä. Ranskalaiskuski myönsi, ettei loikka rallipätkiltä radalle ole yksinkertainen tehtävä.

– Rehellisesti sanottuna ei ole kovin helppoa. Täytyy myöntää, että minulla oli hieman vaikeuksia enkä löytänyt kunnon rytmiä autolla. Meillä oli paljon ongelmia jarrujen ja balanssin kanssa, Ogier kertoi toimittajille.

– En saanut haluamaani puhdasta vetoa, mutta tilanne oli nyt tämä ja tästäkin sai jotakin oppia. Minun täytyy yrittää ymmärtää paremmin auton toimintaa, koska en missään vaiheessa löytänyt rytmiä.

Ogier kilpailee seuraavan kerran Belgian Spa-Francorchampsin kuuden tunnin kilpailussa 7. toukokuuta.

Ogier ajaa tänä vuonna myös yksittäisiä MM-ralleja Toyotan tehdastiimissä. Kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa toiseksi sijoittuneen Ogierin lopullista ralliohjelmaa ei ole julkistettu, mutta se on varmaa, ettei hän aja seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa huhtikuun loppupuolella. Esapekka Lappi on kolmannen Toyotan ratissa Zagrebin ympäristössä ajettavassa kilpailussa.

Katso alta kooste helmikuun lopussa ajetusta Ruotsin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat