Quantcast

Sebastien Ogier ylisti vuolaasti uransa lopettavaa luottomiestään – ”Ei ole epäilystäkään, sinä olet maailman paras!”

Julien Ingrassia
Julien Ingrassia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta jahtaava Sebastien Ogier jää osittain sivuun rallin MM-sarjasta ensi kaudella.

Ogier ajaa Toyotan tiimissä muutamia valikoituja MM-ralleja keskittyen myös unelmaansa rata-ajon puolella. Kaudella 2022 Ogie on uuden edessä valitsemissaan MM-ralleissa, sillä koko uran ranskalaisen rinnalla istunut Julien Ingrassia lopettaa oman kartturiuransa.

Ingrassian tilalle Ogierin viereen hyppää monissa testeissä ranskalaistähden vieressä istunut Benjamin Veillas.

Ogier ja Ingrassia aloittivat uransa yhdessä, nousivat lajin huipulle ja poistuvat taka-alalle hyvin todennäköisesti kahdeksankertaisina mestareina.

– Kunnioitan hänen päätöstään sataprosenttisesti, sillä aion itsekin vähän höllätä ensi vuonna. Aika usein puhutaan kuljettajien laadusta, mutta kartanlukijan rooli on elintärkeä. Julien on ollut avainasemassa meidän menestyksemme osalta, Ogier kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

-Julien on aina ollut paikalla siitä asti, kun otin ensimmäisiä askelia ralliurallani 16 vuotta sitten. Olemme rakentaneet kaiken yhdessä, kehittyneet yhdessä, päässeet MM-sarjaan ja tehneet unelmistamme totta.

Ogier kunnioittaa suuresti satoja tuhansia kilometrejä samassa autossa istuneet Ingrassian taitoja kartturina.

– Ei ole epäilystäkään, sinä olet maailman paras kartturi. Kuka tietä, mitä urani olisi ollut ilman sinua? Iso kiitos kaikesta, olen sinulle paljon velkaa. Sinua on mahdoton korvata. Toivon sinulle kaikkea hyvää elämässäsi, nauti siitä, ranskalaistähti herkistelee.

– Saavutimme enemmän kuin osasimme kumpikaan koskaan unelmoida. Olemme voittaneet jo seitsemän mestaruutta! Nyt meillä on vielä kaksi kisaa aikaa päättää tämä homma tyylillä.

Ogier ja Ingrassia johtavat MM-sarjaa 24 pisteen erolla ennen tallikaveri Elfyn Evansia, kun kaksi osakilpailua on ajamatta.

Kausi jatkuu ensi viikolla Kataloniassa. Kauden 2021 viimeinen ralli ajetaan Monzassa marraskuussa.

Ogier ja Ingrassia juhlivat uransa seitsemättä mestaruutta viime joulukuussa Monzassa. Katso alapuolelta kisan parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat