Sebastien Ogier vakavassa onnettomuudessa MM-rallin nuotituksessa

Rallin kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin MM-ralliviikko sai ikävän alun.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina, ja tiistaina rallitähdet aloittivat urakkansa nuotituksella. Toyotan rallitiimi tiedotti X-viestipalvelussa, että Ogier ja kartanlukija Vincent Landais joutuivat tieliikenneonnettomuuteen nuotituksen aikana.

– Heidät on viety lääkärintarkastuksiin. Annamme lisätietoja myöhemmin, Toyotan WRC-talli ilmoitti.

Paikallisen RMF-radiokanavan mukaan Ogier ajoi hiekkatiellä nokkakolarin henkilöauton kanssa. Onnettomuus sattui mäkisellä osuudella Goldapin erikoiskokeella.

Tietojen mukaan onnettomuuspaikalle saapui kaksi lääkintähelikopteria, joilla Ogier ja henkilöautoa kuljettanut nainen lennätettiin sairaalaan. Landais ja henkilöautossa matkustajan paikalla ollut henkilö kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

MM-rallien nuotituksen aikana autokunnat ajavat kaikki erikoiskokeet läpi kahdesti ja ajavat myös siirtymät. Nuotitusjakso suoritetaan normaalin liikenteen seassa, eli erikoiskokeitakaan ei ole suljettu muilta autoilta sen aikana. Kilpailijoiden on noudatettava nopeusrajoituksia nuotituksessa.

Ogier on esiintynyt loistavasti tällä kaudella, sillä neljästä ajamastaan kilpailusta hän on voittanut kaksi ja kahdesti hän on sijoittunut toiseksi. MM-sarjan pistetilanteessa hän on neljäntenä, vaikka hän on jättänyt kaksi rallia väliin.

Toyota kertoi maanantaina, että Ogier on mukana myös seuraavassa osakilpailussa Latviassa. Toyota starttaa kilpailuun neljän autokunnan voimin, sillä myös Kalle Rovanperä palaa Latviassa ralliauton rattiin kesälomansa jälkeen.

Puolan MM-rallin nuotitus suoritetaan tiistain ja keskiviikon aikana. Itse kilpailu käynnistyy torstaina, jolloin aamulla ajetaan testierikoiskoe ja illalla kisan avaava yleisöerikoiskoe.

Mikolajkin ympäristössä ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 303 kilometriä.

Lue myös nämä