Sébastien Ogier teki yhden asian täysin selväksi ja hehkutti Kalle Rovanperän ratkaisua

Rallin moninkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier on puhunut uransa jälkeisestä ajasta Autosportin haastattelussa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier, 40, jatkaa edelleen uraansa rallin MM-sarjassa ja on ajanut tällä kaudella osa-aikaisena kuljettajana komeasti jo kaksi voittoa. Paremmalla onnella ranskalaisella multimestarilla olisi tältä kaudelta jo kolme voittoa.

Vaikka kokenut ranskalainen on tälläkin kaudella osoittanut olevansa vielä hyvässä iskussa, loppuu hänen uransa vääjäämättä jossain vaiheessa.

Ogier on ajanut osa-aikaisena vuodesta 2022 eteenpäin ja hän on moneen kertaan todennut, ettei häntä enää kiinnosta palata ajamaan täyttä MM-sarjaa. Yhdeksi vaihtoehdoksi on ehdotettu Dakar-rallia, jonka pariin moni rallimestari on uransa jälkeen siirtynyt.

Muun muassa Ogierin maanmies Sebastien Loeb on ajanut Dakar-rallissa jo useampana vuotena. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan Ogieria kiinnosta.

– Se ei ole vielä ollut listallani, Ogier sanoi Autosportille.

– Uskoisin, että testaan kyllä autoa. Se on aina hauska kokemus, Ogier jatkoi.

Mutta testaamiseksi se jääkin. Dakar ei juurikaan ranskalaismestaria kiinnosta.

– Mutta en tällä hetkellä tiedä. En ole koskaan ollut kauhean viehättynyt siitä ajatuksesta, Ogier linjasi.

Dakar-ralli on jo vuodesta 1979 ajettu maailman tunnetuin erämaaralli. Moni rallikuljettaja on siirtynyt ajamaan sinne, kun ura rallin huipulla on päättynyt.

– Se olisi itseasiassa aika luonnollinen siirtymä rallikuljettajalle, sillä se ei vaadi niin paljoa totuttautumista. Minullakin olisi helpompaa ajaa siellä kuin Le Mansissa, Ogier sanoi viitaten tunnettuun kestävyyskilpailuun.

Sen sijaan Ogieria kiinnostaa enemmän rata-autoilu.

– Pidän enemmän haasteesta ajaa radalla ja haastaa itseäni sekä oppia jotain uutta. Joten luulenpa, että jos kyseessä ei ole ralli, niin tulen jatkossa keskittymään enemmän rata-autoiluun ja kestävyyskilpailuihin kuin Dakariin, Ogier paljasti.

Ogier korostaa kuitenkin, että toistaiseksi hän keskittyy vielä rallin MM-sarjaan. Sen jälkeen Le Mansin 24 tunnin kestävyyskilpailu on yksi varteenotettava vaihtoehto. Mutta toistaiseksi vain vaihtoehto.

– Koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Mutta sellaista suunnitelmaa ei juuri tällä hetkellä ole.

– Mutta se on totta, että rallikuljettajat yleensä pitävät myös radalla ajamisesta ja mielestäni on aina mielenkiintoista oppia jotain uutta ja saada kokemusta radasta, Ogier sanoi.

Ogierin Toyota-tallikaveri Kalle Rovanperä on tehnyt jo tänä vuonna uuden aluevaltauksen. Rovanperä on ajanut yhden kisaviikonlopun Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa.

– Kalle on osoittanut myös olevansa erittäin nopea rallikuljettaja. Nyt on mielenkiintoista nähdä, mitä hän oppii matkan varrella radalla ajamisesta, Ogier herkutteli ajatuksella.

Rovanperä kohautti viime vuoden lopulla, kun suomalainen ilmoitti ajavansa vain puolikkaan kauden rallin MM-sarjassa. Rovanperä keskittyy tällä kaudella rallin lisäksi driftingiin ja rata-ajoon. Ensi kaudella suomalaisen on määrä palata täysipäiväisesti takaisin rallin MM-sarjaan. Rallin MM-sarja on myös Ogierin ykkösvaihtoehto, ainakin vielä toistaiseksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat