Quantcast

Sebastien Ogier tarjosi maanmiehelleen unelmapaikan – ”En ajatellut, että voisin kokea tällaista”

Vincent Landais saavutti viime viikonloppuna ralliuransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton.
Vincent Landais ja Sebastien Ogier
Vincent Landais ja Sebastien Ogier juhlivat Monte Carlon MM-rallin voittoa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Landais, 31, toimii nykyään Toyota-kuljettaja Sebastien Ogierin kartanlukijana rallin MM-sarjassa. Landais istui ensimmäisen kerran Ogierin kyydissä viime kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa, jossa ranskalaisparivaljakko otti neljännen tilan. Viime viikonlopun Monte Carlon MM-rallissa napsahti täysosuma.

Ogier ja Landais hallitsivat Montea alusta lähtien ja saavuttivat ykköstilan lopulta 18,8 sekunnin marginaalilla Kalle Rovanperään ja Jonne Halttuseen. Näin ranskalaiskartturi pääsi ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle MM-rallin päätteeksi.

– Yhteistyömme toimii nyt paremmin kuin Japanissa viime vuonna. Mutta tietenkin tämä ottaa aikansa ja joudumme ajamaan useamman rallin yhdessä, jotta yhteistyö toimisi täydellisesti, Landais kertoi L’Equipe-lehden mukaan.

– Kun menimme Japaniin pari kuukautta sitten, olimme jo työstäneet useita asioita. Monte Carlon viikonloppuna otimme uuden kehitysaskeleen eteenpäin. Töitä on vielä tehtävänä, mutta olemme oikealla tiellä.

Landais teki pitkään yhteistyötä ranskalaisen kuljettajatoivon Pierre-Louis Loubet’n kanssa ennen kuin hän sai työtarjouksen Ogierilta, joka on voittanut kahdeksan kertaa rallin maailmanmestaruuden. Loubet’n kanssa Landais ylsi parhaimmillaan MM-osakilpailun nelostilalle.

– Tämä on ainutlaatuista! En missään vaiheessa ajatellut, että voisin kokea jotain tällaista. Tässä saa sekä oppia että isoja tunteita, Landais kuvaili.

Ranskalaiskartturilla olisi ollut mahdollista jatkaa myös Loubet’n luottomiehenä tällä kaudella. Loubet ajaa tänä vuonna kaikki MM-rallit Ott Tänakin tallikaverina M-Sport Fordilla.

Mutta Landais’n ei tarvinnut miettiä asiaa sen enempää, kun hän sai puhelun Ogierilta, vaikka ranskalaiskonkari ajaa vain noin puolet tämän kauden kisoista.

– Hän on ollut pienestä pitäen idolini. Kasvoin seuraamalla Ogieria ja (Julien) Ingrassiaa ja he inspiroivat minua, kun aloitin kartanlukijan hommat. Kun minulle tarjottiin tilaisuutta näyttää taitoni, tartuin siihen, Landais sanoi.

– Olisin voinut pysyä Pierre-Lousin kanssa. Me ymmärrämme loistavasti toisiamme, mutta päätin aloittaa puhtaalta pöydältä.

Ogier ja Landais jättävät väliin helmikuussa ajettava Ruotsin MM-rallin. Seuraavan kerran he ovat mukana Meksikon MM-osakilpailussa maaliskuussa.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat