Quantcast

Sebastien Ogier soitti Vincentille ja tarjosi elämän huikeinta tilaisuutta – ”Otan tästä kaiken irti”

Ranskalainen kartanlukija Vincent Landais sai mieluisan puhelinsoiton Sebastien Ogierilta syyskuussa.
Vincent Landais
Vincent Landais. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla paljastui, että Landais lukee Toyota-kuljettaja Ogierille nuotteja rallin MM-kauden päättävässä Japanin osakilpailussa. Landais, 31, on tullut tunnetuksi M-Sport Fordilla nykyään ajavan Pierre-Louis Loubet’n kartanlukijana.

Lue myös: Sebastien Ogierilta yllätysveto – nappasi uuden kartturin Ford-kuskilta

Landais teki yhteistyötä Ogierin kanssa jo kauden avauskisassa Monte Carlossa, missä hän kuului ranskalaisen etuautoryhmään.

– Sen jälkeen emme olleet juurikaan yhteyksissä, mutta hän soitti Akropolis-rallin hienon esityksemme jälkeen ja kysyi, millaiset suunnitelmat minulla on loppuvuodelle. Ajoin hänen kanssaan testin ennen Katalonian rallia ja samalla hän tarjosi minulle kilpailua kanssaan Japanissa, Landais kertaa Autohebdo-lehden haastattelussa.

Ogier on ajanut tänä vuonna viisi MM-rallia Benjamin Veillais’n kanssa. Ogierin ja Veillas’n yhteistyö päättyi parin ensimmäiseen yhteiseen voittoon Katalonian rallissa reilu viikko sitten.

Landais on kilpaillut MM-sarjassa säännöllisesti vuodesta 2015 lähtien. Nyt hänellä on edessään elämänsä näyttöpaikka.

– Minulle annettiin tilaisuus näyttää osaamiseni, joten tietenkin tartuin tähän mahdollisuuteen. Luotan itseeni ja työhöni, joka ei ole koskaan pettänyt minua, Landais sanoo.

– Minulla on ollut seitsemän vuoden ajan sama kuljettaja, jonka odotukset tiedän tarkalleen. Suurin haaste on totuttautua Sebastienin vaatimustasoon, joka tunnetusti on korkealla tasolla.

Pierre-Louis Loubet on väläytellyt tällä kaudella vauhtiaan MM-osakilpailuissa. Hän haki Landais’n kanssa lopullista läpimurtoa, mutta ainakin toistaiseksi parivaljakon yhteistyö on jäissä.

Toyota ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajiaan, mutta Ogier on ilmaissut kiinnostuksestaan ajaa osittaisen kauden myös ensi vuonna. Näin ollen Landais’lle voisi olla hommia tarjolla kahdeksankertaisen maailmanmestarin rinnalta myös Japanin rallin jälkeen.

– Pierre-Louis on onnellinen puolestani. Hän sanoi, että minun on tartuttava tähän tilaisuuteen. Siitä ei ole tietoa, teemmekö vielä tulevaisuudessa uudestaan töitä yhdessä.

– Se jää nähtäväksi, mutta nyt menen Japaniin ja otan tästä kokemuksesta kaiken irti. Arvioidaan tilannetta myöhemmin tarkemmin, Landais kertoo.

Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. syyskuuta.

Katso alta Katalonian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat