Quantcast

Sebastien Ogier sai epämieluisan muiston Kroatian poliisilta

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Myös Kroatian poliisi muisti MM-rallin voittanutta Sebastien Ogieria kilpailun jälkeen.

Ogier oli osallisena liikenneonnettomuudessa, kun hän oli tekemässä Zagrebissa matkaa kohti sunnuntaiaamun ensimmäistä erikoiskoetta. Toyotan ranskalaiskuljettaja vaihtoi kaistaa, ja takaa tullut BMW tärähti Yaris WRC -auton kartturin puoleiseen kylkeen.

Kisan tuomaristo mätkäisi tapauksesta Ogierille sakkoja yhteensä 7 000 euroa sekä yhden rallin ehdollisen kilpailukiellon. Syynä oli, että Ogier ajoi pois paikalta, vaikka poliisi yritti estää hänen lähtönsä seisomalla auton edessä. Lisäksi seitsenkertainen maailmanmestari ajoi päin punaisia onnettomuuden jälkeen.

Lue myös: Rallivoittaja Sebastien Ogierille sakot ja ehdollinen kilpailukielto – näin ranskalaismestari perusteli tapausta tuomaristolle

Kroatian poliisi puolestaan ojensi Ogierille tapauksesta 11 000 kunan eli lähes 1 500 euron sakon. Ogier ei saa myöskään ajaa Kroatiassa moottoriajoneuvoa seuraavan kuukauden aikana.

Kroatian liikennepoliisin edustaja Miron Huljak kertoi maan yleisradioyhtiön HRT:n haastattelussa, että Ogierin sakko tuli kolmesta eri rikkeestä: liikenneonnettomuuden aiheuttamisesta, viranomaisen käskyn noudattamatta jättämisestä sekä päin punaisia ajamisesta.

Huljak korosti, ettei Ogier karannut onnettomuuspaikalta. Toyotan tapahtumapäällikkö Jarmo Lehtinen jäi selvittämään tilannetta vielä sen jälkeen, kun Ogier oli lähtenyt ajamaan kohti erikoiskokeen lähtöä.

– Kyseessä ei ollut pako. Hän pysähtyi ja vaihtoi tärkeät tiedot toisen osapuolen kanssa. Tässä on kuitenkin kyse maailmanmestarista, herranjestas. Tämä ei ollut mitään, Huljak painotti.

Huljakin mukaan poliisi reagoi tapaukseen normaaliin tapaan.

– Häntä kohdeltiin samalla tavalla kuin ketä tahansa liikenteessä olijaa.

Ogier voitti Kroatian MM-rallin lopulta niukalla 0,6 sekunnin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat