Quantcast

Sebastien Ogier pyrkii Markku Alénin ohi Portugalin MM-rallin valtiaaksi – ”Se on ehdottomasti suunnitelmana”

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier palaa Toyota GR Yaris Rally1 -auton rattiin Portugalin MM-rallissa vajaan kahden viikon kuluttua.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin kanssa tehdastallin kolmatta Toyotaa jakavalla Ogierilla on paljon hyviä muistoja Portugalin sorateiltä. Ogier on juhlinut kisan voittoa viisi kertaa. Samaan Portugalissa on yltänyt historian saatossa vain Markku Alén.

Alén nappasi ensimmäisen ykköstilansa Portugalista vuonna 1975 Fiat 124:n ratissa. Kausilla 1977-78 ja vuonna 1981 voitot tulivat Fiat 131:lla sekä viimeinen voittopysti kaudella 1987 Lancia Deltalla.

Ogierin ainoa ykköstila kisan perinteisellä alueella Pohjois-Portugalissa on vuodelta 2017, kun hän juhli Ford Fiesta WRC:n ratissa. Aiemmat voitot hän napsi Algarvessa vuosina 2010-11 Citroenilla ja 2013-14 Volkswagenilla.

– Aina kun ajetaan Portugalissa, odotan, että joko Seb rikkoo ennätyksen. Viime vuosina ennätys on yhä pitänyt. Portugalin ralli on minulle tärkeä kisa. Minulla on sieltä paljon muistoja, Alén sanoo Dirtfishille.

Ogier ottaisi mielellään ennätyksen pelkästään omiin nimiinsä, mutta ranskalainen ei ole tunnettu tilastonikkari, eikä ennätykset merkitse hänelle erityisen paljon.

– Toki ennätys olisi hieno juttu, mutta se ei ole pääsyy, miksi ajan Portugalissa. Toki kisalla on minulle erityinen merkitys, sillä olen voittanut siellä ensi kertaa, Ogier sanoi alkuviikosta järjestetyssä etälehdistötilaisuudessa.

– Minulla on erityinen suhde Portugalin ralliin, mutta kun päätin ajaa siellä tänä vuonna, oli syynä se, että kisa sopi hyvin kalenteriini.

Ogierilla on ollut monta tilaisuutta nousta kautta aikain kuljettajaksi Portugalin MM-rallin osalta. Lähimpänä hän oli kuudetta voittoaan vuosina 2019 ja 2021, kun ranskalainen sijoittui kolmanneksi.

– Minulta on kyselty jo monen vuoden ajan, että milloin otan kuudennen voittoni Portugalissa. Loppujen lopuksi tilastot eivät kuitenkaan merkkaa minulle kovinkaan paljon. Muuten olisin vielä MM-sarjassa täysipäiväisesti yrittäen saada yhdeksännen tittelin, Ogier kertoi viitaten maanmieheensä Sebastien Loebiin, jolla maailmanmestaruuksia on yksi enemmän.

– Toki teen Portugalissa parhaani, jotta voin taistella voitosta. Se on ehdottomasti suunnitelmana. En väitä, että olisin johonkin muuhun tyytyväinen.

Katso alapuolelta viime kauden Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat