Sebastien Ogier pisti vaikeudet huonon tuurin piikkiin, mutta iso unelma yhä elossa – ”Helpommin sanottu kuin tehty”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aurelien Vialatte / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier luottaa yhä siihen, että hän voi saavuttaa uransa seitsemännen rallin maailmanmestaruuden tällä kaudella.

Kaudella 2020 on määrä ajaa vielä kaksi osakilpailua – kuukauden kuluttua kilpaillaan Belgiassa ja joulukuun alussa järjestetään kauden päätöskilpailu Italian Monzassa.

Ogier on 14 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta tallikaveristaan Elfyn Evansista. Walesilaiskuljettaja Evans on ainoa kuljettaja, joka on saavuttanut kaksi osakilpailuvoittoa tämän kauden aikana.

Ogier on kerännyt eniten palkintokorokesijoituksia tänä vuonna, mutta hän koki kovan kolauksen syyskuussa ajetussa Turkin MM-rallissa, jossa hän joutui keskeyttämään päätöspäivänä tekniseen vikaan.

– Vielä on kaksi rallia jäljellä. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta minun pitää jatkaa samalla tasolla ja luottaa siihen, että voimme saavuttaa hyviä asioita, Ogier kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Viime rallissa Sardiniassa Ogier kamppaili kakkossijasta Hyundain Thierry Neuvillea vastaan, mutta taipui lopulta kolmanneksi.

– Minusta tuntuu, että meillä on ollut hieman huonoa tuuriakin, sillä kahdessa edellisessä rallissa olimme nopeimpia. Turkissa johdimme rallia viiden erikoiskokeen jälkeen, mutta sen jälkeen meille tuli paljon ongelmia.

Katso alta Turkin MM-rallin kooste, jolla näkyy myös Ogierin keskeytys. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

 

– Sardiniassa teimme parhaan esityksen, mutta valitettavasti meidän piti puhdistaa tietä 40 prosenttia rallista. Lopputulos ei täysin näyttänyt, mitä olimme tehneet viikonlopun aikana, Ogier summasi.

Kauden kaksi viimeistä MM-osakilpailua ajetaan asvaltilla, joten ainakaan irtosoran ei pitäisi hidastaa ranskalaistähden menoa Belgiassa ja Italiassa.

– Minulla on melko luottavainen fiilis, sillä olen päässyt yhä paremmin sinuiksi Yariksen kanssa. Suorituskykyä löytyy, mutta meillä on ollut epäonnea, sillä emme ole pystyneet muuntamaan sitä loistavaksi tulokseksi.

Lue myös: Hyundai esitteli uuden ralliautonsa (kuvat) – ”Jokaista osa-aluetta on parannettu”

Lue myös: WRC-tallipomon suunnitelmana tuoda vieraileva tähtikuljettaja MM-ralliin – ”En voi kiistää sitä”

Lue myös: Jari Huttunen metsästää uutta sulkaa hattuunsa Italiassa

Lue myös: Rallin MM-sarjan tilanne huolestuttaa – WRC-talli pohtii radikaalia ratkaisua

Lue myös: Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Lue myös nämä