Sebastien Ogier manasi huonoa onneaan – ”Voisin vain itkeä”

Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viisi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Ford-kuski Sebastien Ogier koki kovan kolauksen tämän vuoden mestaruusjahdissa lauantaina Saksan MM-rallissa.

Ogier kärsi Panzerplatten sotilasalueella ajetulla erikoiskokeella iltapäivällä rengasrikon ja menetti aikaa liki kaksi minuuttia. Ranskalaismestari oli kilpailussa ennen rengasrikkoaan toisena, mutta lauantain päätteeksi hän oli tipahtunut tuloksissa seitsemänneksi.

– Siinä oli vähän huonoa tuuria tai oikeastaan aika paljon. Se on tiedossa, että Panzerplatten pätkällä on paljon kiviä tien reunassa, mutta se on aina vähän lottoa, että osuuko niihin vai ei, Ogier summasi Bostalseen huoltoalueella.

– Tällä kertaa emme voittaneet siinä lotossa. Meillä oli hitaasti tyhjentyvä rengasrikko, mutta lopulta meidän oli pakko pysähtyä vaihtamaan pyörä. Sen jälkeen olen ajanut ihan hullulla riskitasolla, sillä enää ei ole mitään hävittävää.

Ogier on Hyundai-kuski Thierry Neuvillea perässä MM-sarjassa 21 pisteen verran. Neuville on Saksan rallissa neljäntenä, joten ero on venähtämässä suureksi ennen neljää viimeistä osakilpailua.

– Juuri nyt tuntuu siltä, että voisin vain itkeä. Meillä oli kova yritys tänä viikonloppuna ja kaikki tekivät kovasti töitä. On todella turhauttavaa, että emme nyt saa oikein minkäänlaista palkintoa. Pidän silti pääni pystyssä ja tulen takaisin entistä vahvempana tulevissa kisoissa, Ogier sanaili.

Sunnuntaina Saksassa ajetaan enää kolme erikoiskoetta. Ogier ottanee vielä Hyundain Andreas Mikkelsenin kiinni, sillä norjalaisen etumatka on vain puoli sekuntia. Viidentenä oleva Toyotan Esapekka Lappi on liki minuutin päässä ranskalaisesta.

Lue myös nämä