Quantcast

Sebastien Ogier kruunaa ralliuransa Kataloniassa? – ”Tiedän, mitä sen eteen pitää tehdä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier jahtaa jo uransa kahdeksatta rallin maailmanmestaruutta.

Ranskalaistähti suunnittelee kovaa hyökkäystä ensi viikonlopun Katalonian MM-ralliin, joka on kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Ero ainoaan uhkaajaan tallikaveri Elfyn Evansiin on 24 pistettä.

Voitto Kataloniasta nostaisi todennäköisesti Ogierin mestariksi, joten se on miehellä myös tähtäimessä. Reilun viikon takaisessa Suomen MM-rallissa Ogierin johtoasemasta suli lähes puolet, mutta asvaltilla kyyti tulee olemaan Ogierin osalta täysin erilaista kuin Keski-Suomen sorateillä.

– Olemme edelleen vahvassa asemassa MM-sarjassa. Espanja on ensimmäinen realistinen mahdollisuus ratkaista mestaruus. Tiedän, mitä sen eteen pitää tehdä, Ogier kertoo.

– Aina kun minulla on mahdollisuus ajaa voitosta, taistelen siitä loppuun asti. Se on yksinkertaisin tapa saavuttaa tavoitteemme.

Espanjan asvaltilla Ogierin lähtöpaikka ensimmäisenä autona on kenties kaikista paras.

– On upeaa päästä taas ajamaan asvaltille. Nyt meidän ei tarvitse putsata etuautona tietä ensimmäisenä ajopäivänä. Sitä olemme tehneet tällä kaudella jo ihan tarpeeksi.

Viime kaudella mestaruuden viimeisessä rallissa Ogierille menettänyt Evans myöntää, että MM-taisto on hankala. Walesilainen tarvinnee pientä epäonnea Ogierilta, jotta nousu mestariksi mahdollistuu.

– Mestaruuskamppailu on meidän osaltamme edelleen aika pitkissä kantimissa. Yritetään jatkaa Suomen voiton jälkeen samalla fiiliksellä ja ottaa paras mahdollinen tulos Espanjasta. On hienoa, että pääsen tällä autolla nyt ensimmäistä kertaa ajamaan puhtaalle asvaltille, koska aiemmat asvalttirallit ovat olleet tienpinnalta likaisia, Evans juttelee

– Tietenkin pitää muistaa, että tässä vaiheessa vuotta myös säätila voi vaihdella. Jos vettä sataa, voi kisasta tulla hyvin hankala ja haastava.

Katalonian MM-ralli starttaa perjantaina. Torstaina ajetaan lämmittelynä testierikoiskoe.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat