Sebastien Ogier kertoo Saksan MM-rallin haasteista – kuskeilla yksi erityinen huolenaihe

Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing

Citroenin Sebastien Ogier yrittää supistaa Toyotan Ott Tänakin MM-johtoa ensi viikolla ajettavassa Saksan MM-rallissa.

Ogier on MM-sarjassa toisena 22 pisteen päässä Tänakista, joka voitti edellisen osakilpailun Suomessa. Kuusi edellistä maailmanmestaruutta valloittanut Ogier on ajanut kolme kertaa ykköseksi Saksassa ja hän on Tänakin ohella yksi kisan suurimmista suosikeista myös tänä vuonna.

Ogier otti edellisen voittonsa Saksassa vuonna 2016. Tänak juhli Saksassa kahtena edellisenä kesänä.

– Tavoitteenani on saada hyvä tulos Saksassa ja muuttaa hieman voimasuhteita MM-sarjassa. Ajoimme testeissä erilaisissa sääolosuhteissa, mikä on aina positiivinen asia, Ogier kertoo.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Saksan ralli tarjoaa kuljettajille erilaisia tieosuuksia. Reitti kulkee Mosel-jokilaakson viinitarhojen, Baumholderin sotilasalueen ja Saarlandin maaseudun kestopäällysteteillä.

– Sää on ainoa asia, jota kuljettajat pelkäävät Saksassa. Jos sataa, ajaminen on todella haastavaa. Silloin tiet voivat olla erittäin liukkaita ja mutaisia, Ogier tietää.

– Kuivissa olosuhteissa ralli on melko nautinnollinen. Viinitarhojen kapeilla teillä voi tuntea vauhdin hurmaa. Myös Baumholder on hieno paikka, mutta siellä on vaikea tehdä eroja, koska koko ajan pitää miettiä renkaiden säästämistä ja samalla täytyy välttää vaikeudet ja rengasrikot, ranskalaiskonkari lisää.

Ogier nostaa kuitenkin Baumholderin sotilasalueella ajettavat Panzerplatten erikoiskokeet ratkaisevaan asemaan tämän vuoden kisassa. Panzerplatten pidemmällä pikataipaleella on mittaa 41 kilometriä ja se ajetaan kahdesti lauantaina.

– Ajamme erikoiskokeen normaalista poiketen päinvastaiseen suuntaan. Viime vuosina siellä ei ole voinut puskea täysillä, koska renkaita on pitänyt säästellä, mutta se on silti erittäin haastava osuus, Ogier painottaa.

Saksan MM-ralli käynnistyy torstaina 22. elokuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja