Quantcast

Sebastien Ogier jätti takaportin auki rallin MM-sarjaan

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uransa kahdeksannen ja näillä näkymin viimeisen rallin maailmanmestaruuden pari viikkoa sitten voittanut Sebastien Ogier ajaa ensi kaudella enää valikoituja MM-ralleja Toyotan tiimissä.

Monet ovat jo lyöneet lopullisesti mestarin ralliuran enää pelkäksi jäähdyttelyksi, mutta itse asiassa Ogier ei ole koskaan tyrmännyt, etteikö voisi joskus vielä ajaa enemmänkin kisoja kauden aikana. Jopa paluu täysipäiväiseksi tehdaskuskiksi voi olla mahdollinen, jos mestari niin vielä päättää.

– Joskus sitä menettää vähän jännitystä ajaa kisoja, mutta sillä tavalla se ei minulla voi olla. Minä olen enemmän äärijuttujen kaveri. Kun teen jotain, haluan tehdä sitä 100-prosenttisesti tai sitten en tee ollenkaan, Ogier sanailee Dirtfishin verkkosivuilla.

Ogier mielii kokeilla taitojaan myös ratapuolella. Ranskalainen testasi marraskuun alussa Toyotan WEC-kilpuria. Varmuutta Ogierin ratapuolen kisaohjelmalle ei ole kuitenkaan vielä saatu ja näin ollen myös ensi kauden MM-rallit ovat edelleen arvoitus.

Nähtäväksi jää, mitä jo yksi jäähdyttelyvuosi rallin MM-sarjasta tekee Ogierin mielenmaisemalle. Tällä hetkellä perhe-elämä, satunnaiset rallit ja muu moottoriurheilu kiinnostaa enemmän kuin täysi kausi kaikkine kiireineen. Parin sapattivuoden jälkeen tilanne voi jo olla toinen.

– Unelmani oli aina ajaa MM-sarjassa ja olen nauttinut siitä paljon. Sitten kun on tässä pisteessä, että miettii kisaan lähtiessä enemmän negatiivisia asioita kuin mitä kaikkea iloa siitä saa, niin nyt on ehkä parempi nollata hieman tilannetta, Ogier pyörittelee.

– Ainakin tauko on hyväksi. Ehkä tästä tulee lopullinen päätös tälle uralle, mutta voi myös olla, että alan kaipaamaan ralliarkea ja ajan sitten vähän enemmän. En ole vielä liian vanha ralliin, pian 38 vuotta täyttävä lajilegenda jatkaa.

Katso alapuolelta Sebastien Ogierin haastattelu Monzan MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393432″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat