Quantcast

Sebastien Ogier herkistyi, luottomies sai ylistystä – ”Tämä on ollut mieletön matka”

Ingrassia ja Ogier
Julien Ingrassia ja Sebastien Ogier veivät jälleen rallin MM-tittelin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier päätti täysipäiväisen ralliammattilaisuransa tyylillä Monzassa sunnuntaina.

Ogier sinetöi jo uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden voittamalla Monzan osakilpailun, vaikka vähempikin olisi titteliin riittänyt. Kilpailun jälkeen median eteen saapui tunteikas ranskalainen.

– Paljon on ollut tunteita kisan jälkeen. Kahdeksas mestaruus on tietenkin hieno juttu, mutta sitten tajusin, että tämä on myös meidän yhteisen matkamme loppu Julienin (kartanlukija Ingrassia) kanssa, Ogier kertoi Rallit.fille.

– Tämän kaiken olemme saavuttaneet yhdessä. Hän on ollut valtavan isossa roolissa menestystarinamme osalta. Olen varma, että häntä tulee ikävä. Tulevaisuus on erilainen, kun hän ei ole enää autossa. Saimme sentään parhaat mahdolliset jäähyväiset aikaiseksi.

Voiton ja mestaruuden varmistuttua Ogier ja Ingrassia hyppäsivät Toyota Yaris WRC:n katolle ja tuulettivat antaumuksella. Nopeasti Ogier kääntyi Ingrassian puoleen. Mitä mestari sanoi luottomiehelleen?

– Sanoin hänelle heti auton katolla, että ikävä tulee ja että tämä on ollut mieletön matka. Kiitin häntä kaikesta työstä ja sanoin myös, että hänen täytyy pitää puhelimensa auki, sillä saatan vielä soittaa hänelle, Ogier naureskeli.

Varsinkin alkukaudesta Ogier oli MM-sarjassa huikeassa vedossa. Ranskalaistähti nappasi neljä voittoa ensimmäiseen kuuteen kisaan. Kauden toisella puoliskolla Monzan voitto oli ainoa ykköstila, mutta tasaisuus palkittiin jälleen kerran.

– En tiedä, oliko mestaruuden taustalla mitään salaisuutta. Kuten aina se vaatii omistautumista ja kovaa työtä sekä hyvän tiimin ympärille. Tämä on aina ollut joukkueurheilua ja tulee aina olemaan. Minulla oli tiimi, johon pystyin luottamaan koko kauden ajan, Ogier hehkutti.

– Meillä oli vahva ja nopea auto, jota oli nautinto ajaa. Ajoimme myös Julienin kanssa hyvin varsinkin alkukauden. Toisella puoliskolla hallitsimme tilannetta ja aina ei ollut niin helppoa ajaa, kun emme taistelleet voitoista. Joskus se hinta pitää vain maksaa, jos haluaa mestaruuden.

Monzassa Ogierille olisi siis riittänyt huomattavasti heikompi tulos mestaruuteen. Homma vietiin kuitenkin maaliin mestarille ominaisesti liki täydellisyyttä hipoen.

– En usko, että tänä viikonloppuna kovin moni olisi lyönyt vetoa meidän puolestamme. Lopulta homma klikkasi hyvin ja auto oli iskussa. Pystyimme vain ajamaan puhtaasti sekä nopeasti. Oli mukavaa voittaa mestaruus tyylillä, Ogier päätti.

Katso alapuolelta maailmanmestarin haastattelu. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393432″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat