Sebastien Ogier avasi Toyotan testit Puolassa, myös Virossa päästiin nauttimaan Rally1-autoista

Virossa on päästy tällä viikolla nautiskelemaan Rally1-autojen menosta, vaikkei maa tänä vuonna MM-kalenteriin kuulukaan.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viro vuorottelee WRC-kalenterissa Latvian kanssa. Heinäkuussa Latvian Liepajassa ajetaan maan historian ensimmäinen MM-ralli, kun taas Tartossa kaasutellaan tällä kertaa EM-sarjan pisteistä.

Etelä-Virossa on kuitenkin kuultu Rally1-hybridiautojen pärinää, sillä Hyundain WRC-talli ajaa alueella Puolan ralliin valmistavat testinsä. Keskiviikkona testit avasi MM-sarjaa johtava Thierry Neuville, joka pääsi nautiskelemaan testipäivästään kuivissa olosuhteissa.

Katso alapuolelta Neuvillen tyylinäytteitä testeistä. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

Myös Toyotan WRC-talli on aloittanut Puolan MM-ralliin valmistavat testinsä. Ensimmäisenä ajovuorossa oli vanha kettu Sebastien Ogier. Osa-aikakuski ajaa Puolassa jo neljännen perättäisen MM-rallinsa.

Ogier on ollut hyvässä iskussa MM-sarjassa tänä vuonna. Voitot mies on ajanut sekä Portugalissa että Kroatiassa. Myös Sardiniassa ykköstila oli lähellä, mutta Hyundain Ott Tänak pääsi 0,2 sekunnin turvin kuittaamaan ohi päätöspätkällä. Sardiniasta Ogier kuitenkin saalisti kakkostilan, kuten myös kauden avanneesta Monte Carlon osakilpailusta.

Puolassa Ogier on ajanut joka kerta, kun kisa on järjestetty MM-tasolla. Voiton Ogier on nopeasta sorakisasta napannut kahdesti Volkswagenin aikoinaan kausilla 2014-15.

Rallifoorumeilla on keskusteltu yleisön käytöksestä testipätkillä, sillä moni katsoja näyttäisi olevan varsin lähellä tietä. Testeissä toki valvontaa on vähemmän kuin itse MM-tapahtumissa, mutta Puola joutui viimeksi ulos MM-sarjasta juuri katsojien huonon käytöksen vuoksi. Ainakin yksi syy, miksi Puolassa ei ole ajettu vuoden 2017 jälkeen oli katsojien töpeksintä edellisessä MM-rallissa.

Katso alapuolelta Ogierin tyylinäyteet testeistä.

Ogier testasi tiistaina ja keskiviikkona Toyotalta pääsi vuoroon Takamoto Katsuta. Japanilaiskuski on elementissään nopeissa soraralleissa, joten tulosta on lupa odottaa. Hyviä tuloksia olisi myös suotavaa saadakin, sillä Katsutan kausi ei ole ollut helpoimmasta päästä.

– Puolan testit ajettu. Ensimmäinen kokemukseni näistä teistä. En malta odottaa, että pääsen ajamaan loppukuusta täällä kilpaa, Katsuta kertoi sosiaalisessa mediassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat