Quantcast

Sebastien Loebin tuskien Dakar sai jatkoa, veti nutulleen hiekkadyyneillä

Ralli-ikoni Sebastien Loebin Dakar-ralli on mennyt pahasti penkin alle.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb oli menettänyt pelin jo ensimmäisillä etapeilla alkuviikosta, kun aikaeroa oli tullut kärkeen eri ongelmien vuoksi yli puolitoista tuntia. Eikä ongelmat olleet vielä hellittäneet ranskalaisen osalta.

Torstain 373 kilometriä pitkä etappi sujui Loebilta hienosti melkein maaliin saakka. Hankala hiekkadyyni kuitenkin yllätti rallimestarin 30 kilometriä ennen maalia. Loeb kaatoi autonsa ja aikaa meni korjaustoimenpiteissä jälleen 20 minuuttia. Kokonaistilanteessa Loeb on sijalla 11, mutta eroa kärkeen on tullut liki kaksi tuntia.

– Meillä oli ihan hyvä etappi siihen mennessä. Siellä oli hankala hiekkadyyni ja laskeuduimme huonosti. Siinä meni taas aikaa hukkaan. Oli kuitenkin mukavaa, että auto pelitti hienosti ja siihen asti oli mukava ajaa, Loeb kommentoi.

Torstain etapilla voittoon ajoi kisaa johtava Toyotan Nasser Al-Attiyah, joka oli kaksi minuuttia Audin Carlos Sainzia nopeampi. Sainzin tallikaveri Stephane ”Mr. Dakar” Peterhansel ajoi etapilla kolmanneksi.

– Etappi oli tosi kova keholle. Loukkasin vähän niskaani yhdessä alastulossa, mutta sen pitäisi olla kunnossa huomenna. Meidän pitää vain puskea, sillä matkaa on yhä jäljellä, kokonaistilanteessa neljättä sijaa hallussaan pitävä Sainz sanoi.

Kokonaistilanteessa qatarilaisen Al-Attiyahin etumatka on reilut 22 minuuttia ennen Peterhanselia. Torstain etapilla saudikuski Yazeed Al-Rajhi tipahti kokonaistilanteessa toiselta sijalta kolmanneksi.

Perjantaina Dakar-rallissa on ohjelmassa muhkeat 467 kilometriä pitkä etappi. Kisan ensimmäinen ja ainoa lepopäivä koittaa maanantaina. Dakar-ralli päättyy 14 etapin jälkeen ensi viikon sunnuntaina.

Dakar-rallin kokonaistilanne 5/14 etapin jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 20.47.36
 2. Stephane Peterhansel Audi   +22.36
 3. Yazeed Al-Rajhi   Toyota  +27.01
 4. Carlos Sainz     Audi   +34.52
 5. Henk Lategan     Toyota  +57.59
 6. Lucas Moraes     Toyota +1.01.43
 7. Giniel de Villiers  Toyota +1.07.57
 8. Mattias Ekström   Audi  +1.35.56
 9. Martin Prokop    Ford  +1.52.05
10. Erik van Loon    Toyota +1.52.10


 

Lue myös nämä

 • Uusimmat