Quantcast

Sebastien Loebin itseluottamus karisi Hyundailla – ”En koskaan pystynyt ymmärtämään”

Sebastien Loeb on jälleen tällä kaudella osoittanut, että vauhti ei ole kadonnut, vaikka ikää on jo mittarissa 48 vuotta.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb voitti kauden avausrallin Monte Carlossa ja toukokuun soraralli Portugalissakin alkoi vahvasti, mutta ranskalaisikoni joutui keskeyttämään viidennellä erikoiskokeella. Pohja-aikavauhdissa Loeb oli myös Keniassa juhannuksena sekä reilu viikko sitten ajetussa Kreikan rallissa, mutta tekniset viat pilasivat voittokamppailun.

Yhdeksänkertainen mestari voitti Kataloniassa Citroenin ratissa kaudella 2018. Sen jälkeen Loeb ajoi kahden kauden aikana ralleja Hyundain WRC-tiimissä. Tuo ajanjakso sai Loebin epäilemään, että ikää alkaa sittenkin olla jo liikaa.

– Kyllä minä epäilin jo itseäni. Edellisellä kaudella johdin sorarallia (Meksiko) ja ajoin voiton Kataloniassa. Sitten seuraavana vuonna olin helvetin hidas asvaltilla, Loeb kertoo Dirtfish-sivustolla.

Loeb toki ajoi kaksi palkintosijaa myös Hyundailla, mutta vahvasti alkoi näyttämään siltä, ettei takavuosien mestarin kyyti enää riitä voittokamppailuun. Varsinkin kauden 2020 kuudes sija Monte Carlossa löi mestarin itseluottamusta alaspäin.

– En koskaan pystynyt ymmärtämään, miten olisin voinut menettää kaiken yhdessä vuodessa. Kun lopetin Hyundailla, en uskonut, että tulen enää takaisin, Loeb paljastaa.

Täksi vuodeksi Loeb sai tarjouksen M-Sport Fordilta. Ranskalaisikoni on saanut ajaa Malcolm Wilsonin tallissa valitsemiaan ralleja. Ennen Monte Carloa Loeb ei ollut varma, mihin voi yltää.

– En tiennyt, voinko ajaa voitosta. En edes ajatellut sitä mahdollisuutta, Loeb kertoo.

– Nyt kuitenkin näyttää siltä, että en ole vielä menettänyt ihan kaikkea. Siihen olen tyytyväinen.

Loebin suorituksen arvoa Monte Carlossa nostaa, ettei ranskalaiskonkari ajanut vuoden 2021 aikana yhtään MM-rallia. Viime vuonna Loeb nähtiin vain Mont-Blanc Morzine -rallissa Peugeot 306 Maxin ratissa.

Loeb ei ole lähtöviivalla parin viikon päästä ajettavassa Uuden-Seelannin osakilpailussa. Todennäköisesti myös seuraava MM-ralli Kataloniassa jää väliin, koska samaan aikaan ajetaan aavikkorallien MM-sarjan viimeinen osakilpailu Andalusiassa.

Jos Loeb vielä tällä kaudella MM-ralleissa nähdään, on ainoa vaihtoehto kauden päättävä asvalttiralli Japanissa marraskuussa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä