Quantcast

Sebastien Loebilta huikea suoritus – Monte Carlon MM-rallin testipätkän avausvedot paljastivat tärkeän seikan

Rallikonkari Sebastien Loeb oli parhaassa vauhdissa, kun WRC-tähdet ajoivat ensimmäisen kerran läpi Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeen.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb, 47, kilpaili vielä viime viikolla Saudi-Arabian aavikoilla Dakar-rallissa, mutta paluu perinteisemmän ralliauton rattiin oli vähintäänkin sujuva. M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla kilpaileva Loeb pesi koko muun porukan shakedownin avauskierroksella.

Loeb löi toiseksi nopeimman ajan kellottaneen Hyundain Thierry Neuvillen 0,7 sekunnin erolla. Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier olivat Neuvillen kannassa.

Avausvedot paljastivat merkittävän seikan tallien uusista Rally1-hybrideistä, joilla kilpaillaan ensimmäistä kertaa MM-sarjan pääluokassa: autot vaikuttavat olevan suunnilleen samalla viivalla ennen kauden avausta.

Toki kyseessä on vasta kauden ensimmäinen testipätkä, jolla on mittaa vain 2,3 kilometriä. Mutta tärkeää on se, että tiimien väliset erot olivat vain marginaalisia kärkisijoilla.

Uusista autoista löytyy varmasti luotettavuusongelmia, mikä kävi ilmi jo shakedownilla. M-Sport Fordin Gus Greensmith kärsi teknisestä viasta. Hyundain Ott Tänak puolestaan myöhästyi testipätkän lähdöstä ja ilmeisesti virolainen ei pystynyt hyödyntämään hybridibuustia ensimmäisellä vedollaan. Tänak jäi 1,7 sekuntia Loebin ajasta.

Toyotan Kalle Rovanperä oli avausvetojen seitsemäs, eroa kärkeen tuli 4,9 sekuntia. Toyotan neljättä autoa ajava Takamoto Katsuta ei puolestaan päässyt lainkaan shakedownille.

Monte Carlon MM-rallin testierikoiskoe on yhä käynnissä. Kilpailun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajetaan myöhään torstai-iltana pimeän laskeuduttua.

Monte Carlon MM-rallin testierikoiskoe, 1. vedot:

 1. Sebastien Loeb  Ford  1.53,9
 2. Thierry Neuville Hyundai 1.54,6
 3. Elfyn Evans   Toyota 1.54,7
 4. Sebastien Ogier Toyota 1.54,8
 5. Ott Tänak    Hyundai 1.55,6
 6. Craig Breen   Ford  1.56,4
 7. Kalle Rovanperä Toyota 1.58,8
 8. Adrien Fourmaux Ford  1.59,0
 9. Oliver Solberg  Hyundai 1.59,2
10. Gus Greensmith  Ford  2.12,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat