Quantcast

Sebastien Loebilla huima 200 kilometrin kamppailu – rallimestari toteutti suunnitelmansa

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb sai supistettua Dakar-rallia johtavan Nasser Al-Attiyahin etumatkaa kilpailun viidennellä etapilla torstaina.

Toyota-kuljettaja Al-Attiyahilla oli haastava tehtävä Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin lähettyvillä ajetulla osuudella. Moottoripyörät kilpailivat torstaina eri reitillä, joten keskiviikon etapin voittaneen Al-Attiyahin piti piirtää kilpurillaan hiekkadyyneille jäljet ensimmäisenä autona.

Al-Attiyahin perään etapille startannut Loeb saavutti kilpakumppaninsa 346 kilometriä pitkän osuuden aikana. Kärkikaksikko vuorotteli sen jälkeen autoletkan keulilla.

– Yritimme ohittaa heidät ottamalla toisen reitin dyyneillä. Päädyimme lopulta kärkeen, mutta sen jälkeen hän (Al-Attiyah) oli takana ja seurasi jälkiämme. Hän sai meidät kiinni, ja lopulta kamppailimme 200 kilometrin ajan yrittäen ohittaa toisiamme, Loeb kertasi torstain urakan jälkeen.

– Oli mahdotonta tehdä eroa kärjessä, joten jatkoimme samalla tavalla maaliviivalle saakka. Otimme muutaman minuutin heidän johdostaan, mikä oli suunnitelmana aamulla. Voimme olla tyytyväisiä, Loeb lisäsi.

Osuuden ykkönen oli Al-Attiyahin Toyota-tallikaveri Henk Lategan, jolle etappivoitto oli uran ensimmäinen Dakarissa. Etapilla kakkoseksi sijoittunut Loeb jäi kaksi minuuttia eteläafrikkalaisesta, joka hyötyi myöhemmästä lähtöpaikastaan.

BRX-tallia edustava Loeb nipisti kolme minuuttia Al-Attiyahin johdosta, mutta qatarilainen on yhä tiukasti kiinni kärkipaikassa. Loebilla on matkaa ykkössijaan 35 minuuttia.

– Rallia on vielä paljon jäljellä, joten katsotaan, mitä seuraavina päivinä tapahtuu. Yritämme keskittyä täysillä omaan tekemiseemme. Mitä tahansa voi vielä tapahtua, ensimmäistä Dakar-voittoaan jahtaava Loeb muistutti.

Dakar-ralli jatkuu perjantaina, jolloin ohjelmassa on 404-kilometrinen etappi.

Katso alta video Dakarin viidenneltä etapilta. Kilpailun tilanne videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396576″ ap mute ]

Dakar-rallin tilanne:

 1. Nasser Al-Attiyah Toyota 17.24.23
 2. Sebastien Loeb  BRX    +35.10
 3. Lucio Alvarez   Toyota  +51.15 
 4. Yazeed Al-Rajhi  Toyota  +54.46 
 5. Vladimir Vasiljev BMW   +1.07.52 
 6. Jakub Przygonski Mini  +1.10.24 
 7. Sebastian Halpern Mini  +1.22.01
 8. Orlando Terranova BRX   +1.30.16 
 9. Martin Prokop   Ford  +1.31.01
10. Mathieu Serradori Century +2.07.49

Lue myös nämä

 • Uusimmat