Quantcast

Sebastien Loebilla Akropolis-rallista hyviä ja huonoja muistoja – ”Ajoin siellä urani isoimman ulosajon”

Ralli-ikoni Sebastien Loeb palaa syyskuussa M-Sport Fordin Puma Rally1 -auton rattiin Kreikan MM-osakilpailussa.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loebille kyseessä on kauden neljäs MM-ralli. Kauden avanneen Monte Carlon rallin voiton jälkeen sekä Portugalissa että Keniassa tulokset jäivät keskeytyksien myötä vaisuiksi, vaikka Loeb väläyttelikin molemmissa sorakisoissa vauhtiaan.

Legendaarisessa Akropolis-rallissa Loeb pääsee jahtaamaan huipputulosta erinomaiselta lähtöpaikalta. Vaakakupissa miehellä painoi myös takavuosien hyvä menestys Kreikan sorateillä.

– Päätin osallistua Kreikan kisaan, koska kyseessä on mukava soraralli, josta olen aina nauttinut. Se myös näyttää nyt vähän paremmalta, eikä luvassa ole niin rajua tietä kuin aiemmin, Loeb sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Ohjelmassa on vain pari pätkää, jotka olen ajanut aiemmin. Siitäkin on aikaa kymmenen vuotta, joten en muista niistä juuri mitään. Minun pitää siis taas aloittaa hommat nollista, mikä on aina hieman haastavaa. Luulen kuitenkin, että tänä vuonna rallissa on uusia pätkiä kaikille.

Loeb on juhlinut urallaan kolme kertaa voittoa Akropolis-rallissa ja sen lisäksi meriittilistalta löytyy myös useampi kakkostila Kreikan soralta.

– Kreikasta minulla on hyviä ja vähän huonompia muistoja. Ajoin siellä urani isoimman ulosajon (2009) ja tein myös yhden surkeimmista rengasvalinnoista yhdellä kertaa, kun odotimme myrskyä ja valitsin pehmeät renkaat, mutta lopulta olikin 40 astetta lämmintä, Loeb muistelee.

Vuoden 2009 kisassa Loeb ajoi rajusti ulos lauantaiaamuna Klenian pätkällä. Ranskalaiskuskin Citroen C4 WRC pyöri useasti katon kautta ympäri. Kilpailun voittoon kiiti lopulta Fordilla ajanut Mikko Hirvonen ennen Sebastien Ogieria ja Jari-Matti Latvalaa.

Valikoituja MM-ralleja ajava Loeb ei ota paineita tulostavoitteista.

– Se ei ole missään nimessä helppo ralli, mutta odotan kisaa innolla. On vaikea nimetä mitään tavoitteita, mutta yritän valmistautua kisaan mahdollisimman hyvin ja toivon, että pääsen hyvään ajorytmiin, kuten pääsin jo Portugalissa ja Keniassa, Loeb summaa.

– Päätavoite on, että saan vähän paremman tuloksen, enkä tee virheitä. Olisi myös kivaa, ettei tule mitään muitakaan ongelmia, Loeb jatkaa viitaten Safari-rallin moottorivikaan.

Kreikan MM-ralli ajetaan 8.-11. syyskuuta.

Katso alapuolelta viime vuoden Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat