Sebastien Loeb sai ensimaistiaisen uudesta kilpuristaan

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on aloittanut valmistautumisensa tammikuussa ajettavaan Dakar-ralliin.

Loebin sopimus Hyundain WRC-tallin kanssa päättyy tähän kauteen ja seuraavaksi ranskalaiskonkari yrittää valloittaa Saudi-Arabiassa ajettavan Dakarin maratonkisan. Loeb osallistuu legendaariseen aavikkoralliin Bahrain Raid Xtreme -tallin Dakar Rally T1 -autolla, jonka on kehittänyt Prodrive.

Loeb ja espanjalaiskuljettaja Nani Roma saivat viime viikolla ensimaistiaisen Dakar T1 -autosta Englannissa. Kuskit ajoivat kilpurilla testiä 2 000 kilometriä.

– Tunsin välittömästi, että autossa on hyvä balanssi ja rutkasti voimaa. Autoa oli helppo kontrolloida, vaikka olosuhteet olivat märät ja pitoa oli vain vähän, Loeb kuvaili DirtFishin mukaan.

Loeb pääsee testaamaan autoa seuraavan kerran marraskuun puolella Lähi-idässä. Silloin olosuhteet vastaavat paremmin Dakaria.

– Odotan innolla, että pääsen ajamaan kunnon Dakar-olosuhteisiin hiekalla Daniel Elenan kanssa, Loeb kertoo sosiaalisen median kanavillaan.

Dakar-ralli järjestetään 3.-15. tammikuuta Saudi-Arabian aavikoilla. Loeb kilpaili Dakarissa vuonna 2016-19 Peugeot’n kalustolla ja sijoittui parhaimmillaan toiseksi vuonna 2017. Tuolloin kilpailu ajettiin Etelä-Amerikassa.

Lue myös nämä