Quantcast

Sebastien Loeb paljastaa, mikä asia on uudistunut eniten sitten mestaruusvuosien – ”Se on muuttunut perusteellisesti”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb loikkasi täksi kaudeksi Hyundain tiimiin tehtyään viime kaudella kolmen kisan mittaisen paluun Citroenilla MM-sarjaan.

Käytännössä koko uransa PSA-konsernissa ajanut Loeb on joutunut opiskelemaan pikavauhdilla Hyundain WRC-auton saloja. Ranskalaiskonkari löytää myös yhden ison asian, mikä on muuttunut sitten Loebin mestaruusvuosien. Nykyään kuljettajat ja kartanlukijat katsovat hurjat määrät onboard-videoita rallin aikana ja ennen sitä.

– Se asia on muuttunut perusteellisesti. Menneisyydessä me katsoimme nuotitusnauhoja, mutta nykyään kuskit käyttävät materiaalia edellisiltä vuosilta ja jopa heidän vastustajiensa ajosta. Sellaista mahdollisuutta meillä ei ollut takavuosina, Loeb sanoo saksalaiselle Rallye-Magazin -lehdelle.

– Minä en kuitenkaan voi ruveta katsomaan toisten kuskien videoita, kun he ajavat ihan eri nuotilla.

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Loeb ylsi debyyttikisassaan Hyundailla neljänneksi ja Ruotsin lumilla mies oli viime viikolla seitsemäs. Seuraavan kisan Loeb ajaa Korsikan asvaltilla maaliskuun lopussa.

Klassikkokisan pätkät Loeb muistanee käytännössä ulkoa. Viime vuonna Korsikalla Loeb tosin ajoi ulos.

– Meillä on vain kuusi MM-rallia tänä vuonna ja myös testipäiviä on kuusi. Se oli sopimus ja siitä olen ollut tietoinen. Meidän pitää käyttää ne testipäivät maksimaalisesti hyväksemme, jotta olisimme paremmassa iskussa kuin kahdessa ensimmäisessä kisassa, Loeb sanailee.

Lue myös nämä