Quantcast

Sebastien Loeb palasi vielä Fordin Rally1-auton rattiin – mitä konkari tekee ensi kaudella?

Sebastien Loeb pääsi ottamaan vielä kerran ilon irti Ford Puma Rally1 -auton ratissa vuoden päätteeksi.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loebin yhteistyökumppani Red Bull järjesti viikonloppuna Englannin Milton Keynesissä näytöstapahtuman, jossa myös 48-vuotias ranskalaistähti viihdytti yleisöä. Milton Keynesissä sijaitsee formula ykkösten mestaritiimin Red Bull Racingin päämaja.

Loeb viihdytti tuhansia katsojia pyörittämällä donitseja ja ajamalla Pumalla nilkka suorana Milton Keynesin keskuskadulla.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Loeb ajoi tänä vuonna neljä MM-rallia M-Sport Fordin Rally1 -autolla ja voitti sensaatiomaisesti kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin. Loeb ei ole vielä paljastanut, mitä hänellä on suunnitelmissa ensi vuonna.

Sen yhdeksänkertainen maailmanmestari on kuitenkin kertonut, että hän on edelleen kiinnostunut kilpailemaan yksittäisissä MM-ralleissa. Ensi kaudella siihen ainoa vaihtoehto olisi nimenomaan M-Sport Ford -talli, joka on toistaiseksi lukinnut ensi kauden miehistöönsä vain Ott Tänakin.

– Ehkä ajan muutaman MM-rallin ja Dakarin. En ole vielä saanut selkeää tarjousta. Nautin MM-ralleista, joten miksen ajaisi joitain kisoja. En suunnittele täyttä kautta, Loeb kertoi syyskuussa ajetun Kreikan Akropolis-rallin jälkeen.

Loeb on tosiaan mukana Dakarissa, joka käynnistyy prologilla jo 31. joulukuuta ja päättyy 15. tammikuuta. Mikäli Loeb aikoo osallistua rallin MM-kauden avauskisaan Monte Carloon, ranskalaiselle tulee kova kiire Dakarin jälkeen Saudi-Arabiasta Monacoon. Monte Carlon MM-rallin nuotitus käynnistyy nimittäin jo seuraavana päivänä 16. tammikuuta heti aamusta.

Loeb osallistui tämänkin vuoden alussa Dakar-ralliin, jossa hän sijoittui toiseksi, ja heti perään Monte Carloon. Tuolloin aikataulu oli kuitenkin hieman suotuisampi: aavikkokisa päättyi perjantaina ja Monten nuotitus alkoi maanantaina.

M-Sportin pomot ovat myöntäneet, että he haluaisivat nähdä Loebin Puman ohjaamossa myös ensi kaudella. Tällä hetkellä kysymys lienee jälleen rahasta.

Tänä vuonna Red Bull rahoitti osaltaan Loebin ajoja rallin MM-sarjassa.

– Sebin kanssa työskentely oli yksi kauden 2022 kohokohdista. Kuten kaikki voivat kuvitella, Monte Carlon rallin voitto oli erityinen tapa aloittaa uusi hybridiaikakausi. Katsotaan, mitä seuraavan kuukauden aikana tapahtuu, M-Sportin tallipomo Richard Millener kertoi marraskuun puolella.

Katso alta kooste viime talven Monte Carlon MM-rallista.

Lue myös nämä