Quantcast

Sebastien Loeb osallistuu eksoottiseen ralliin – debytoi uuden automerkin ratissa

Sebastien Loeb avaa rallikautensa Azoreilla maalis-huhtikuun vaihteessa.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva: Kin Marcin/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aavikkorallien MM-sarjassa kilpaileva Loeb ei vielä tänä vuonna ole nuottiralleihin osallistunut, mutta ajaa nyt Skoda Fabia RS Fabia Rally2 -auton ratissa Azoreilla. Kyseessä on ensimmäinen kerta Loebille sekä Azoreilla että Skodan ratissa. Loebin auton huollosta vastaa saksalainen Toksport.

– Ilmeeni, kun tiedän, että pääsen pian ajamaan näissä maisemissa. Olen superiloinen, että saan ajaa Azorien rallissa ensi kertaa. En malta odottaa kisan alkua, Loeb twiittasi tiistaina.

Viime kaudella Loeb ajoi rallin MM-sarjassa neljä osakilpailua. Vuosi alkoi sensaatiomaisella voitolla Monte Carlossa Ford Puma Rally1 -auton ratissa.

Loebin suunnitelmat tämän vuoden MM-sarjassa ovat vielä auki. Mies on kuitenkin raivannut tilaa kalenteristaan, sillä ranskalaislegenda ei aja tänä vuonna Extreme E -sarjassa.

Vaikka Azorien ralli ei tänä vuonna kuulu EM-sarjaan, on Atlantin saarilla luvassa huippumielenkiintoinen kisa. Loebin lisäksi lähtöviivalle on vahvistettu norjalaiskuskit Andreas Mikkelsen sekä Ole Christian Veiby. Myös Mikkelsen ja Veiby ovat mukana uuden sukupolven Skoda Fabialla.

Azorien ralli ajetaan São Miguelin saarella. Kisan keskuspaikkana toimii Ponta Delgadan kaupunki. Luvassa on yhteensä 12 erikoiskoetta ja hieman alle 110 EK-kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat