Sebastien Loeb Korsikan rallin erityishaasteesta: Vaikeuttaa asioita

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb starttaa perjantaina kymmenen vuoden tauon jälkeen Korsikan MM-ralliin.

Loeb palasi MM-ralleihin edellisessä osakilpailussa Meksikossa Citroenin ohjaamossa ja ranskalaiskonkari esitti heti lupaavaa vauhtia. Yhdeksänkertainen maailmanmestari taisteli jopa voitosta, mutta rengasrikko pudotti hänet kärkikamppailusta.

Loeb voitti Korsikan MM-rallin vuosina 2005-08, mutta sen jälkeen yhdeksänkertainen maailmanmestari ei ole kilpaillut saarella. Vaikka ranskalaislegendalla on takana pitkä tauko, kuuluu hän kilpailun ennakkosuosikeihin.

– Toivottavasti vauhtimme on täällä yhtä lupaavaa kuin Meksikossa. Näin ennakkoon on kuitenkin vaikea arvioida sitä, mihin vauhtimme riittää, koska tämä on täysin erilainen ralli kuin Meksiko. Yleensä olen ollut hyvä asvaltilla ja tämä on ralli, josta nautin, Loeb kertoi Rallit.fille.

– Kaikki erikoiskokeet ovat kuitenkin uusia minulle, mikä tekee tästä kisasta entistä vaikeamman minulle. Mutta fiilis on hyvä, ja autoon on hyvä luotto.

Korsikan syheröisillä asvalttiteillä ajetaan jopa yli 50 kilometrin pituisia pikataipaleita, jotka tuovat erityishaasteen kuskeille.

– Se vaikeuttaa asioita, kun emme saa väliaikoja autoihin. Heti ensimmäisellä pätkällä on mittaa 50 kilometriä, ja sen lopussa tulos voi olla todella hyvä tai todella huono, Loeb naurahti.

Loeb arvioi, että useampi kuljettaja kamppailee voitosta Korsikalla.

Sebastien Ogier, Kris Meeke, Ott Tänak, Thierry Neuville ja Dani Sordo ovat nopeita. Mutta nopein on kuitenkin Jari-Matti Latvala, Loeb veisteli tajuttuaan kysyjän olevan suomalainen.

Lue myös nämä