Sebastien Loeb ison muutoksen edessä – ”Luotan, että asiat toimivat hänen kanssaan”

Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche
Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche Fordin testeissä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb tekee paluun rallin MM-sarjaan tammikuussa.

Brittitiimi M-Sport vahvisti tiistaina, että Loeb kilpailee ensi kaudella tallin uudella Ford Puma Rally1 -hybridiautolla. Loebin lopullinen kilpailukalenteri on vielä auki, mutta hän on varmuudella mukana kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa kuukauden kuluttua.

Loeb testasi jo syksyllä uutta Fordia ja päätti lopulta tarttua M-Sport-pomo Malcolm Wilsonin tarjoukseen.

– Sain Malcolmilta ehdotuksen, jota aloin miettiä. Olen aina nauttinut kilpailemisesta rallin MM-sarjassa. En ole koskaan aiemmin ajanut Malcolmin tiimissä, mutta hän on hyvä pomo ja suhtautuu intohimoisesti etenkin ralliin, Loeb kertoi M-Sportin julkaisemalla YouTube-videolla.

Loeb, 47, on ison muutoksen edessä. Ranskalaiskonkari voitti kaikki mestaruutensa Citroenilla Daniel Elenan kanssa, mutta nyt hänellä on allaan uusi auto ja rinnalla uusi kartturi.

Ranskalainen Isabelle Galmiche, 50, lukee maanmiehelleen nuotteja tulevalla kaudella. Loeb ei ole aiemmin kilpaillut MM-tasolla kenenkään muun kuin Elenan kanssa.

– Emme ole ajaneet paljon yhdessä, mutta olen aiemmin testannut hänen kanssaan ja tulemme hyvin toimeen keskenämme. Olen tuntenut hänet pitkään, ja hän tuurasi Danielia testeissä, kun Daniel ei päässyt testeihin, Loeb sanoi DirtFish-sivustolle.

– Luotan, että asiat toimivat hänen kanssaan. Daniel tekee nyt muita asioita, joten tilanne on nyt tämä ja odotamme innolla kauden alkua.

Ensi kaudella rallin MM-sarjan pääluokassa kilpaillaan Rally1-hybrideillä. Loeb kilpaili edellisen kerran MM-tasolla koronan typistämällä kaudella 2020, jolloin hän ajoi kaksi kilpailua Hyundain WRC-autolla.

– Puma Rally1 on melko samanlainen kuin edellisen sukupolven WRC-autot, mutta niihin on lisätty hybridiyksikkö. Hybridin käyttäminen tuo hieman haastetta, mutta on jännittävää, kun autoissa on jotain uutta. Testeissä vaikutuin siitä, kuinka hyvä auton balanssi oli ja kuinka tehokas auto oli hybridin kanssa, Loeb kertoi.

Loeb vakuutti, että hänen motivaationsa on yhä korkealla.

– Nautin ajamisesta ja uskon, että voin edelleen olla kilpailukykyinen. Monte Carlo ei toki ole helpoin kisa aloittaa uuden tiimin kanssa, koska olosuhteet voivat olla haastavat.

Katso alta kooste kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat