Quantcast

Sebastien Loeb, 46, teki tempun, johon hänen tähtistatuksen tiimitoverinsa eivät pystyneet – ”Se toimi hyvin”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb näytti perjantaina, miksi hän on rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari.

Loeb palasi perjantaina peräti kahdeksan kuukauden kilpailutauolta Hyundai i20 WRC:n ohjaamoon. Pitkä paussi ei kuitenkaan näkynyt ranskalaiskonkarin esityksessä Turkin MM-rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Loeb kellotti toiseksi nopeimman ajan Turkin sorakisan avauspätkällä. Perjantain toisella ja samalla viimeisellä pikataipaleella Loeb oli jälleen kakkonen, mutta samalla hän teki tempun, johon hänen tähtistatuksen tiimitoverinsa Thierry Neuville ja Ott Tänak eivät pystyneet.

Lue myös: Jatkuuko suurmestarin WRC-ura Tommi Mäkisen tiimissä? – ”Ei ole ainakaan minun suunnitelmana”

MM-sarjan kärkikuljettajana pätkälle ensimmäisenä startannut Sebastien Ogier oli ainoa kuljettaja, joka ei kärsinyt soratien yllä leijuneesta sorapölystä. Neuville ja Tänak jäivät viisi sekuntia Ogierin pohja-ajasta, mutta Loeb oli vain puoli sekuntia maanmiestään hitaampi.

Loeb, 46, katsoi epäuskoisena tulostaulua kakkospätkän maalissa. Konkari oli ottanut itselleen ykkössijan ja parhaan mahdollisen lähtöpaikan lauantain erikoiskokeille.

– En todellakaan odottanut tätä. En tiennyt, mitä voisin odottaa tästä kisasta, koska ajan täällä ensimmäistä kertaa. Minulla oli hyvät nuotit ja pääsin hyvään rytmiin, Loeb kertasi.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350249″ ap mute]

 

Hämmästystä herätti etenkin se, miten Loeb pystyi lyömään selkeällä erolla tallikaverinsa Neuvillen ja Tänakin, vaikka hän kärsi samalla tavalla sorapölystä.

– Soitimme tiimille ennen pätkää, että tähän ongelmaan pitää löytää ratkaisu. Mutta mitään ratkaisua ei ollut. Luotin vain nuotteihin ja se toimi hyvin, Loeb sanoi.

Lue myös: EK2: Rovanperältä huikea veto, Loeb täräytti kärkeen – Hyundai-tähdet näreissään: ”Aina samaa paskaa”

Loeb järjesti sensaation vajaat kaksi vuotta sitten, kun hän ajoi Citroenilla voittoon Katalonian MM-rallissa. Nyt nestori on jälleen mukana kärkikamppailussa.

– Tässä rallissa on vielä paljon matkaa jäljellä. Mutta tänään näimme potentiaalin.

Lue myös: WRC-tähti latasi täyslaidallisen: ”Rehellisesti sanottuna en tajua tätä”

Lue myös nämä

  • Uusimmat