Se on siinä! Latvialaiskuski sai ensipuraisunsa Rally1-tykistä

Latvialainen Martins Sesks pääsi toteuttamaan yhden unelmistaan maanantaina Etelä-Virossa.
Martins Sesks
Martins Sesks. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks sai ensimaistiaisen uuden sukupolven Rally1-autosta, kun 24-vuotias sai ajaa testit tulevaa Puolan MM-rallia varten Ford Pumalla. Keväällä ilmoitettiin, että latvialaislupaus kilpailee M-Sportin kalustolla sekä Puolassa että myöhemmin kotikentällään Latvian MM-rallissa.

Puolassa Sesks tosin kilpailee ilman hybridiyksikkö, mutta Latviassa heinäkuussa Sesksillä on niin sanotusti täysi varustus. M-Sportin Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster testasivat Virossa viikonloppuna, mutta maanantaina toteutui latvialaisen unelma.

Katso alapuolelta video Sesksin testeistä.

Vaikka Sesks on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kuski, ei hän MM-sarjassa ole ajanut kuin 14 startin verran. Edellisen kerran latvialainen ajoi MM-sarjaa kaudella 2021, kun hän sijoittui JWRC-luokassa Fordin Rally4-autolla kolmanneksi. Luokkavoiton Sesks ajoi tuolla kaudella Portugalista ja oli lisäksi podiumilla Kroatiassa sekä Virossa.

Viimeiset vuodet Sesks on kisannut EM-sarjan pääluokassa. Viime vuonna Sesks oli EM-sarjassa hopealla. Siinä mielessä Puolan ja Latvian kisat sopivat Sesksin debyytiksi Rally1-autolla mainiosti, että hän voitti kyseiset kisat EM-sarjassa viime vuonna. Yhteensä Sesks on ajanut EM-sarjassa kolme voittoa.

Kotikisassaan Latviassa Sesks saa vauhtimittarikseen suomalaislupaus Sami Pajarin, joka debytoi MM-sarjan ykkösluokassa Toyotan Rally1-autolla.

Lue myös nämä