Sardinian MM-rallin voittajalla oli valtavat paineet: Näin koko ajan Adamon pärstän autossani!”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain espanjalaiskonkari Dani Sordo nappasi viime viikonloppuna toisen perättäisen voittonsa Sardinian saarella, kun mies kellisti 5,1 sekunnin erolla tallikaveri Thierry Neuvillen. 

Voitto oli toki merkityksellinen, koska se oli Sordolle vasta uran kolmas. Suurimman painelastin mies kuitenkin kantoi tiiminsä puolesta. Kaksoisvoitto oli Hyundaille todella tärkeä, sillä korealaistiimi nousi seitsemän pisteen turvin Toyotan ohi valmistajien MM-sarjan kärkeen. Toyotan Sebastien Ogier hävisi Neuvillelle vain sekunnin.

Sordon tallipomo Andrea Adamo janosi kaksoisvoittoa ja sen myös lopulta sai. Adamo on tunnettu siitä, että hän osaa ylistää tiimiään menestyksen hetkillä, mutta antaa myös satikutia, jos esimerkiksi auto lipsahtaa ojaan Sardinian kaltaisessa voittotaistelussa.

– Minä näin Adamon pärstän koko ajan autossani. Sanoin, että voi helvetti sentään. Olimme pätkällä ja kerroin Carlosille (kartanlukija Del Barrio), että voin nähdä hänet. Se oli todella. En halunnut tehdä virhettä, Sordo tilittää Dirtfish-sivustolla.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Adamo toki yritti omaan tyyliinsä rauhoitella 169 WRC-starttia ajanutta espanjalaiskuskia. Sordo lähti rallin päätöspäivään liki puolen minuutin johdossa, mutta ero supistui jatkuvasti.

– Kerroin hänelle, että muistaa kuka on. Hän on sentään Dani Sordo. Hänellä oli 34 sekunnin johto (Ogieriin) lauantaina ja hän voitti kuudella. En kyllä pyytänyt häntä luomaan tuollaista jännitystä ja tunnetta. Häntä piti muistuttaa, että palkan maksaa Hyundai eikä MM-sarjan promoottori, Adamo velmuili.

– Luulen kyllä, että tässä kuussa promoottori voisi maksaa puolet hänen palkastaan.

 

Lue myös nämä