Quantcast

Sardinian MM-ralliin pari uutuutta ja pieniä viilauksia

Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa Sardinian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-rallin järjestäjät julkistivat maanantaina reitin kesäkuun alussa ajettavaan kilpailuun.

Sardinian MM-rallissa ajetaan tänä vuonna yhteensä 20 erikoiskoetta. Pätkille kertyy yhteismittaa 308,63 kilometriä.

Lue myös: Ruotsin MM-rallissa käyttöön B-suunnitelma?

Algheron kaupunki jatkaa Sardinian rallin keskuspaikkana, mutta tänä vuonna kilpailu starttaa poikkeuksellisesti saaren itärannikolta Olbian satamakaupungista 4. kesäkuuta. Lähtöseremonioiden jälkeen Olbian keskustassa ajetaan lähes neljä kilometriä pitkä yleisöerikoiskoe, joka on yksi rallin uutuuksista.

Perjantaina 5. kesäkuuta rallissa ajetaan täysin uusi Tempio Pausanian erikoiskoe kahteen kertaan. Tulan erikoiskokeen alkuun on lisätty viitisen kilometriä uutta tietä, ja myös Monte Barantan pätkän alussa on uusi osuus.

Lauantaina ajetaan edellisvuoden tapaan Coiluna-Loellen, Monti di Alan ja Monte Lernon erikoiskokeet kahdesti. Päivän päättää Ittiri Arenan yleisöpyöritys, joka viime vuosina toimi kilpailun avauspätkänä.

Sunnuntain reitti on kopio viime kesältä. Cala Fluminin ja Sassari-Argentieran pikataipaleet ajetaan kahteen kertaan, ja toisella ajokerralla Sassari-Argentiera toimii rallin päättävänä Power Stage -erikoiskokeena.

Sardinian MM-ralli ajetaan 4.-7. kesäkuuta.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo roikkuu löysässä hirressä – Marcus Grönholm myöntää tosiasiat: ”Se oli pelkkä rahajuttu”

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316539″ ap mute]

Lue myös nämä