Sardinian MM-ralli käyntiin yleisöpyörityksellä

Thierry Neuville. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaina, jolloin ajetaan testierikoiskoe sekä lyhyt yleisöpätkä. Rallit.fi analysoi torstain reitin.

Torstai 13.6.
Torstain aikataulu Suomen ajassa
10.00 SHAKEDOWN Olmedo        3,92 km
18.00 EK1       Ittiri Arena  2,00 km

Testierikoiskoe kurvaillaan taas Olmedossa, mutta erilaisena kuin aiemmin. Tänä vuonna se alkaa samalta yleisöpyöritysmäiseltä kaivosalueelta kuin Monte Barantan erikoiskoe. Tälle vuodelle tämän osuuden reittiäkin on hieman muutettu.

 

Kaivosalueen jälkeen kiivetään jyrkkä ylämäki, minkä jälkeen testierikoiskokeen reitti käyttää oikotietä Monte Barantaan nähden ja palaa jouheammalle alamäkiosuudelle hetkeä myöhemmin.

Olmedo2019

Koko testierikoiskoe ajetaan kapeilla ja pehmeillä teillä, joten se edustaa sinänsä hyvin suurta osaa rallista. Hypyt ja asvalttiosuudet kuitenkin loistavat poissaolollaan.

Sääennuste Olmedon Shakedownille (torstaina klo 9.00 paikallista aikaa) ja EK5+9:lle Monte Baranta (perjantaina klo 11.18 ja 18.04 paikallista aikaa)

Varsinaisen rallin avaa Ittiri Arenan kahden auton yleisöpätkä, joka ajetaan kuitenkin vain yhdellä radalla. Autot starttaavat radan eri päistä ja tulevat maaliin vastaavissa kohdissa. Rata on leveä ja mutkat pitkiä, eikä vauhti nouse missään kohtaa kovaksi. Pätkältä löytyy myös keinotekoinen vesieste ja hyppyri.

 

Viime vuonna Ittiri Arenan pätkästä ajettiin myös yksittäin ajettu versio, johon oli liitetty sisääntulo- ja poistumistiet. Tämä on ainoa viime vuoden pätkä, jota ei ajeta tänä vuonna. Se muistetaan tosin parhaiten ainoana erikoiskokeena, jota WRC+ All Live ei näyttänyt laisinkaan, mitä luultavimmin teknisten rajoitteiden takia.

Jaa uutinen