Sardinian MM-ralli huipentuu Power Stageen – kuka korjaa isoimmat pisteet?

Thierry Neuville
Thierry Neuville kiidättämässä Hyundain WRC-autoa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina lisäpisteiden jahtiin Sassari-Argentieran Power Stage -erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen pätkä alkaa kello 13.18 Suomen aikaa.

Sardinian MM-rallin pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Power Stagella on jaossa lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle. Pohja-ajan ajanut kuljettaja palkitaan viidellä bonuspisteellä.

Hyundain Dani Sordo johtaa Sardinian MM-rallia ennen viimeistä erikoiskoetta. Espanjalaiskonkari haluaa uusia viimevuotisen voittonsa Välimeren saarella, joten hän ei välttämättä ota äärimmäisiä riskejä Power Stagella.

Toyotan Sebastien Ogier sekä Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak hyökännevät ahnaimmin lisäpisteiden kimppuun. Ogierilla ja Neuvillella on käynnissä hurja kamppailu kisan kakkossijasta. Kaksikko mahtuu vain 1,7 sekunnin sisään ennen päätöspätkää. Toisena olevan Ogierin ero kärkikuljettaja Sordoon on puolestaan 9,2 sekuntia.

Maailmanmestaruutta puolustava Tänak putosi kärkikamppailusta perjantaina teknisten murheiden vuoksi. Virolainen tarvitsee lisäpisteitä, vaikkakin mestaruuskamppailun kannalta hänen tilanteensa miltei toivoton.

M-Sport Fordin Teemu Sunisen vauhti oli vaisua sunnuntain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Kokonaistilanteessa viidentenä oleva suomalainen tuskin yltää kärkisijoille rallin viimeisellä pikataipaleella.

Power Stagen suosikit:

1. Thierry Neuville, Hyundai

Belgialainen oli nopein Power Stagen lämmittelyssä, kun Sassari-Argentiera ajettiin ensimmäisen kerran läpi sunnuntaiaamuna. Neuvillella on päällä hurja taisto Ogieria vastaan ja lisäksi hän tarvitsee lisäpisteitä MM-kamppailuun.

2. Sebastien Ogier, Toyota

Ogier haluaa pitää Neuvillen takanaan saadakseen mahdollisimman paljon pisteitä MM-taistoon. Ranskalainen on supistamassa tallikaverinsa Elfyn Evansin pistejohtoa ja kaikki lisäpisteet tulevat tarpeeseen. Ranskalaisen vauhti voi riittää pätkävoittoon saakka, jos hän saa puhtaan ajon.

3. Ott Tänak, Hyundai

Virolainen ei ole päässyt näyttämään parasta osaamistaan viikonlopun aikana. Power Stagella hänellä on tilaisuus osoittaa, että vauhtia piisaa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sardinian MM-rallin pelikohteet tästä.

Lue myös: EK14: Sardinian MM-rallin kärkisijoista hurja kamppailu – ”Meillä ei ole varaa nukkua”

Lue myös nämä

  • Uusimmat