Sami Pajarin Rally1-debyytti lykkääntyy – se tapahtuukin Suomen MM-rallissa!

Sami Pajarin debyytti rallin MM-sarjan pääluokassa siirtyy parilla viikolla eteenpäin.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota ilmoitti kesäkuun alussa, että Pajari saa heinäkuussa ajettavassa Latvian MM-rallissa käyttöönsä Toyota GR Yaris Rally1 -auton. Nyt suunnitelmiin on tullut muutos, sillä maanantaina tiimi kertoi Pajarin kilpailevan ensimmäistä kertaa Rally1-hybridikalustolla Suomen MM-rallissa elokuun alussa.

Tallin tiedotteen mukaan päätös debyytin siirtymisestä Suomen MM-ralliin tehtiin yhdessä kuljettajan kanssa. Näin Pajarille halutaan taata parhaat mahdolliset lähtökohdat ensiesiintymiseensä huippukalustolla.

Ennen kilpailua Pajari pääsee ajamaan Rally1-autolla kunnon testit tiimin testialueella Keski-Suomessa.

Pajaria ei juurikaan haittaa, että hän joutuu odottamaan uransa toistaiseksi tärkeintä kilpailua hieman pidempään.

– On vieläkin erityisempää tehdä debyytti kotikilpailussa. Latvia olisi ollut uusi ralli kaikille ja tasoittanut minulle hieman tilannetta, mutta tunnen hyvin Suomen erikoiskokeet ja myös testit ajetaan Suomessa. Siitä on minulle apua, että saan mahdollisuuden valmistautua autolla samankaltaisilla teillä, joilla ajetaan myös itse rallissa, Pajari kertoo.

– Siitä tulee upeaa, kun pääsen ajamaan autolla niillä teillä, mutta se on myös vaativaa. Tiet ovat todella nopeita ja minun pitää oppia, kuinka aerodynamiikka toimii. Kyse on siitä, että yritän oppia mahdollisimman paljon. Tietenkin yritän myös nauttia, koska tämä on ollut unelmani. Tärkeintä on kuitenkin se, että kerään kokemusta.

Pajari on kilpaillut tällä kaudella MM-sarjan WRC2-luokassa Toyotan Rally2-autolla. Hän otti luokkavoiton kesäkuun alussa Sardinian rallissa.

Toyota vahvisti samalla, että talli lähtee heinäkuun puolivälin jälkeen ajettavaan Latvian MM-ralliin neljän Rally1-auton voimin. Koko kauden ajavat Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta saavat seurakseen kesätaukoa viettäneen Kalle Rovanperän ja Sebastien Ogierin. Tiimin alkuperäisenä suunnitelmana oli, että Ogier olisi seurannut sivusta Latvian sorakisan.

Latvian MM-ralli on ohjelmassa 18.-21. heinäkuuta ja Suomen MM-ralli kaksi viikkoa myöhemmin 1.-4. elokuuta.

Lue myös nämä