Quantcast

Sami Pajarin autokunnalla mahdollisuus tehdä historiaa Kreikan MM-rallissa

Ralliautoilun junioreiden MM-sarjan kauden viides ja viimeinen osakilpailu käynnistyy torstai-iltana Ateenan Olympiastadionilla.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jaetulla sarjajohtajan paikalla kilpailuun starttaa hallitseva juniorimestari Sami Pajari kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa. 

Päätöskilpailusta jaettavien tuplapisteiden myötä, on mestaruuteen mahdollisuuksia useammallakin kuljettajaparilla. Mikäli Pajari voittaisi mestaruuden, olisi hän ensimmäinen kuljettaja joka uusii juniorimestaruutensa heti seuraavalla kaudella. Kartanlukija Mälkösestä puolestaan tulisi sarjan ensimmäinen naispuolinen mestari, eikä MM-tasolla muissakaan luokissa ole naisia mestaruusautokuntiin osunut.

Legendaarinen Akropolis-ralli on kuitenkin kilpailuista yksi vaativimmista ja tämän vuoden junioriosakilpailuista takuuvarmasti vaativin. Kuumuus ja kalustolle rankat tiestöt asettavat haasteen maksimaaliselle tasolle. Junioreilla on edessään kamppailu toisiaan vastaan, mutta myös taistelu oikean vauhdin löytämiseksi. Sarjassa jaetaan erikoiskokeen pohja-ajasta aina MM-piste, joten se lisää entisestään kamppailua mielen syövereissä siitä, onko valittu vauhti paras lopputuloksen kannalta. Kaikkiaan kilpailussa ajetaan 16 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 303,3 kilometriä. 

– Mielenkiintoista nähdä millaisella strategialla muut ovat liikenteessä. Olosuhteet ovat kuitenkin huomattavasti vaativammat kuin esimerkiksi edellisessä osakilpailussa Virossa, jossa pelkällä vauhdilla oli suuri rooli kilpailun lopputulemaan. Tietysti nopea pitää olla täälläkin, mutta kestävyys on mielestäni vieläkin suuremmassa roolissa. Niiden välillä tasapainottelu ei ole helpoin tehtävä, Pajari arvioi. 

– Joka tapauksessa haaste tulee olemaan iso, meitä on neljä joilla on todellinen mahdollisuus mestaruuteen, Pajari jatkaa.

Neljällä kuljettajalla realistinen mahdollisuus mestaruuteen 

Viiden osakilpailun sarjasta kuljettajat voivat hyödyntää loppupisteisiin neljää parasta kilpailuaan. Kun siis Kreikassa jaetaan tuplapisteet, voidaan olettaa maaliin ajavan kilpailijan ottavan korkeat pisteet, kunhan saapuu maaliin kilpailun viimeisenä päivänä.

Sarjan neljän kärki on kuuden pisteen sisällä toisistaan, Pajari 85, Jon Armstrong 85, Robert Virves 84 ja Lauri Joona 79. Kun Pajarin huonoin sijoitus on Kroatiasta tullut keskeytys, josta tuli siis 0 pistettä, tarkoittaa se sitä, että pistevähennyksiä hänelle ei ole tulossa. Jos huonoimmat pisteet otettaisiin pois ennen kisaa, olisi tilanne Pajari selvässä johdossa.

Pajari-Mälkönen kaksikko on ajanut tänä vuonna myös viidessä kilpailussa WRC3-luokan pisteistä ja johtaa pisteellä ennen Jan Cernya sekä Lauri Joonaa, joilla on yksi kisa käyttämättä pistetilanteen kohentamiseen. Se kilpailu ei kuitenkaan ole kummallakaan Kreikka.

JWRC-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1. Sami Pajari    (FIN) 85
2. Jon Armstrong   (GBR) 85
3. Robert Virves   (EST) 84
4. Lauri Joona    (FIN) 79
5. William Creighton (IRL) 38

Lue myös nämä

 • Uusimmat