Sami Pajarilta jälleen huikea esitys MM-rallissa!

Sami Pajari oli jälleen omaa luokkaansa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Rally2-autolla kilpaileva Pajari otti kauden avausvoittonsa kesäkuun alussa Sardinian rallissa. Tänä viikonloppuna hän jatkoi Puolassa siitä, mihin hän Välimeren saarella jäi.

Pajari otti Puolan nopeassa sorarallissa WRC2-luokan kärkipaikan haltuunsa heti perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Eikä suomalaislupaus sen jälkeen luopunut paikastaan.

Pajari nakutti huippuaikoja erikoiskoe toisensa jälkeen, mutta puolalaiskonkari Kajetan Kajetanowicz ei päästänyt Toyota-kuskia kunnolla karkuun. Lopulta Kajetanowicz sortui kuitenkin virheeseen lauantaipäivänä, minkä jälkeen Pajari pystyi hieman hölläämään vauhtiaan.

– Tosi helpottunut fiilis. Ajoin aivan täysillä alusta loppuun asti. Nyt olemme saaneet pari makeaa voittoa putkeen, niin se maistuu oikein hyvälle, Pajari hehkutti.

Pajari kuittasi kauden toisen voittonsa lopulta 22 sekunnin erolla Oliver Solbergiin. Skoda-kuljettaja Solberg oli tuskaillut kisan alussa autonsa kanssa, mutta kisan edetessä hän pääsi parempaan vauhtiin ja kohensi sijoitustaan.

Virolainen Robert Virves sijoittui WRC2-luokassa kolmanneksi ennen maanmiestään Georg Linnamäeä.

Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen nostivat entisestään osakkeitaan WRC2-luokan pistetaulukossa. Kärjessä jatkaa Yohan Rossel, joka ei ollut mukana Puolassa, mutta Pajari on nyt vain kolmen pisteen päässä ranskalaisesta. Molemmat ovat ajaneet tällä kaudella neljä pistekilpailua.

Pajarin kausi jatkuu heinäkuun puolivälin jälkeen Latvian MM-rallissa. Alkuperäisenä suunnitelmana oli, että Pajari olisi kilpaillut Latviassa ensimmäistä kertaa Toyotan Rally1-autolla, mutta lopulta Pajarin debyytti MM-sarjan pääluokassa päätettiin siirtää Suomen osakilpailuun.

Lue myös nämä