Quantcast

Sami Pajarilta huippusuoritus WRC2-debyytissä – ”Vauhtimme riittää tälläkin tasolla”

Ensimmäisen MM-rallin WRC2-luokassa viikonloppuna ajaneet Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen ajoivat luokassaan viidennelle sijalle.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Äärimmäisen kuumissa ja haastavissa olosuhteissa ajettu ralli sujui Pajarin autokunnalta lopulta ongelmitta. Kyseessä oli vasta Pajarin toinen kilpailu Rally2-luokan kalustolla.

Debyytti tapahtui aiemmin tänä vuonna lumella ajetussa Riihimäen SM-rallissa, jossa alla oli kuitenkin vanhempaa kehitysversiota oleva Ford Fiesta R5. Sardiniassa kaksikko oli mukana Toksport WRT-tiimin tuoreella Skoda Fabia Rally2 Evolla. 

Perjantain avauspäivän jälkeen Pajari oli vasta sijalla 12, mutta ensimmäisen kunnon ajopäivän Pajari otti rauhallisesti.

– Pyrittiin pikkuhiljaa nostamaan vauhtia sitä mukaa miten tuntui luontevalta, Pajari kertasi.

Lauantaina Pajari ajoi tasaisen varmasti jokaisella erikoiskokeella ja päivän päätteeksi autokunta oli nostanut sijoituksen luokassa jo viidenneksi. 

– Yritettiin ajaa fiksusti ilman mitään turhia riskejä, koska tavoitteena on kuitenkin kerryttää kokemusta tulevaisuuteen. Tietysti joillain mukavilla osuuksilla saatettiin jopa nostaa hiukan vauhtia, kun ei näitä nyt hiljaa ajamista varten ole tehty, Pajari naureskeli.

– Tiet olivat sunnuntaina aika paljon hiekkaisempia, joten tavallaan vauhtia pitämällä olisi ehkä saattanut eroa pystyä kuromaan kiinni, mutta ei haluttu lähteä riskeeraamaan tällä kertaa, Pajari jatkoi.

Varmalla ajolla hankittu viides sija on oiva osoitus nuoren lahtelaisen ajotaidoista. Viime vuoden junioreiden mestari täytti tavoitteensa Sardiniassa.

– Tavoitteena oli enemmänkin todistaa itselle ei niinkään muille, että pärjätään vauhdillisesti myös tässäkin luokassa. Ja siihen tavoitteeseen päästiin, joten ehdottoman tyytyväinen pitää olla, Pajari summasi.

Pajarin seuraava MM-koitos on jälleen junioreiden puolella, kun vuorossa on sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu Virossa. Sitä ennen Pajari ajaa testimielessä Portugalissa kansallisen asvalttirallin kesäkuun puolivälissä. 

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Sardinian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat