Quantcast

Sami Pajarille tärkeää oppia asvaltilta – ”Vauhti parani loppua kohti”

Sami Pajarin ja Enni Mälkösen asvalttidebyytti Skoda Fabia Rally2 Evo -ajokilla tuotti Katalonian MM-rallista seitsemännen sijan
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tavoitteena kaksikolla oli kilpailussa saada uudesta autosta asvaltilla maksimaalinen määrä kokemusta virheitä vältellen ja riskittömästi. Kilpailun kuluessa vauhtia nostettiin turvallisesti kohti kärkisijoja.

Espanjan syksy tarjoili Katalonian MM-rallille vaihtelevia olosuhteita: reitille osui niin vesisadetta kuin aurinkoakin. Etenkin kilpailun avauspäivää perjantaita edeltäneiden sateiden jälkeensä jättämä kosteus aiheutti kuljettajille lisähaastetta.

– Kaikkiaan onnistunut päivä, jos ei pientä spinniä lasketa. Puhdasta ajoa, ei riskejä, ei rengasrikkoja. Lauantaina pitäisi olla kuivempaa, joten ajaminenkin on varmasti nautinnollisempaa, Pajari tuumasi perjantain jälkeen.

Heti lauantain avauksessa Pajari nostikin itsensä luokan kokonaistilanteessa jo kaksi pykälää ylöspäin kilpailun yhdeksänneksi. Lauantain seitsemän erikoiskokeen aikana autokunta ajoi kertaalleen kolmen parhaan joukkoon erikoiskoetuloksissa. Yötauolle tultiin luokan seitsemännellä sijalla, eteenpäin kurottavaa lauantain päätteeksi oli yli puoli minuuttia ja takaa ei olisi aivan välitöntä uhkaa. Sijoitus näytti vakiintuvan heti luokan kuumimman kärjen taakse.

– Hyvä päivä, tasapainoista ajoa ja hyvä tunne jäi. Viimeisenä ajettu kaupunkipätkä tultiin varovasti, se tuntui todella liukkaalta ajaa, Pajari kertoi.

Sunnuntain neljä erikoiskoetta sujuivat suunnitellusti ilman draamaa ja sijoitus kisan päätteeksi oli lopulta seitsemäs WRC2-luokassa.

– Pitää olla tyytyväinen, kun kyseessä oli meidän ensimmäinen kisa Rally2-autolla asvaltilla. Vauhti parani loppua kohti tasaisesti ja pystyimme ajamaan hyviäkin aikoja etenkin silloin, kun olosuhteet olivat hyvät ja leikkauksia oli vähemmän. 

– Tosi hyvällä fiiliksillä saa lähteä Japaniin hakemaan uusia kokemuksia ja lisää asvalttikilometrejä, Pajari summasi. 

Kataloniassa ratkesivat myös WRC3-luokan lopulliset pisteet, Pajarin ja Mälkösen ajettua viisi osakilpailuaan täyteen jo aiemmin, ratkoivat Tsekin Jan Cerny ja Lauri Joona mitalien kohtalon Espanjassa. Lauri Joona nappasi voitollaan WRC3-luokan mestaruuden, pudottaen Pajarin hopealle, Cernyn korjatessa pronssin.

Kartanlukijat muissa autokunnissa sen sijaan vaihtelivat kauden mittaan ja näin Enni Mälkönen varmisti historiallisen kartanlukijoiden mestaruuden jo ennen kilpailun käynnistymistä.

Pajarin ja Mälkösen kausi jatkuu siis vielä 10.-13. marraskuuta Japanissa ajettavalla rallin MM-kauden päätösosakilpailulla. 

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat