Quantcast

Sami Pajari uudella kalustolla Itäralliin – ”Olisi mukava saada alle puhdas suoritus”

Sami Pajari
Sami Pajari ja Marko Salminen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja kartturi Marko Salminen starttaavat SM Itäralliin SM3-luokan toiselta sijalta. Itäralliin kaksikolle saadaan alle uudempaa painosta oleva Ford Fiesta R2T, jonka myötä Pajarin käytössä on sekä junioreiden WRC-sarjassa että kotimaisessa SM-sarjassa toisiaan vastaava kalusto.

Mikkelin Vaakuna-rallissa kärkipään sijoitusten tavoittelu kilpistyi renkaanvaihtoon kilpailun viidennellä erikoiskokeella, jonka myötä tarjolla oli enää jäännöspisteitä. Mikkelin jälkeen Pajari-Salminen kaksikko ennätti käydä Ruotsin MM-rallissa ajamassa JWRC-luokassa sijalle neljä. jossa puhdas suoritus jäi haaveeksi kilpailun ensimmäisen päivän mennessä auton säätöjä hakiessa.

Joensuuhun 18-vuotiaalla Flying Finn Future Starilla on yksi selkeä toive.

– Pariin viime kilpailuun on mahtunut monenmoista oppia ja tapahtumaa, nyt olisi mukava saada alle puhdas suoritus.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Talven haasteelliset olosuhteet ovat kuluneena talvena kiusanneet kilpailunjärjestäjiä oikein kunnolla. SM-rallien osalta ovat säät osuneet kuitenkin hyvin suhteutettuna muuhun talveen. Joensuussakin on kilpailuviikolla saatu nauttia pakkassäästä, jota kilpailupäivälle lauantaille on luvassa kevätauringon kera.

– Viime vuonna kesken kilpailun alkoi melkoinen lumisade ja se harmitti silloin hieman, näkyvyys oli huono ja hienoista teistä jäi suurin nautinto sen myötä pois. Nyt näyttäisi olevan upeaa ja vauhdikasta rallisäätä luvassa. Vaikka reitti on pääosin sama kuin viime vuonna, teemme nuotin kokonaan uusiksi. MM-sarjaa varten tarvitaan nuottiharjoitusta runsaasti ja kyllähän tässä vaiheessa uraa nuottikin kehittyy vielä kaiken aikaa, kertoo Pajari odottavin mielin.

Uudesta kalustosta SM3-luokan hallitsevalla mestarilla on tuoretta kokemusta parin päivän takaa.

– Noin 50 kilometriä kävin keskiviikkona testaamassa, auto toimi hienosti ja oma tuntemus siitä on, että tämä uudempi painos sopii itselleni paremmin ja se vain vahvistui ajettujen kilometrien myötä. Hyvällä fiiliksellä siis lähdetään matkaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat