Sami Pajari piikitteli toimittajien suuntaan: ”Ehkä se hiljalleen valkenee muillekin”

Sami Pajari ajoi upeaan luokkavoittoon Puolan MM-rallissa.
Sami Pajari ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Onnistuminen oli suomalaiselle Toyota-kuskille jo toinen putkeen, sillä hän ajoi luokkavoittoon myös Sardiniassa kesäkuun alussa.

Pajari hallitsi luokkaansa alusta loppuun ja homma pysyi hyvin hallussa koko viikonlopun ajan.

– Tämä oli oikein hyvä viikonloppu ja täysillä sai tulla alusta loppuun. Se teki tietysti sen, ettei tämä voitto tullut helpolla, Pajari iloitsi kisan jälkeen.

Pajari on nyt vakiinnuttanut paikkansa WRC2-luokan kärkimiehenä.

– Totta kai se hyvältä tuntuu ja sehän se on ollut tavoitteenakin. Toimittajista aika moni kyselee aina ennen kisaa, että mikä on tavoitteena, mutta ehkä se tästä nyt hiljalleen valkenee kaikille muillekin, Pajari piikitteli median suuntaan.

Puolassa oli läpi viikonlopun todella kuuma. Keli oli tosin sama kaikille kuskeille.

– Ainahan nämä kisat ovat todella rankkoja, kun on päälle kolmeäkymmentä lämmintä, mutta kai se kuuluu tähän touhuun. Täällä se oli tietysti vähän helpompaa, kun tämä oli niin nopea kisa. Ei ollut ihan niin rankkaa kuin jossain teknisemmässä kilpailussa, mutta hyvin tarkeni kuitenkin, Pajari kertasi.

Pajari takoi eron muihin jo kisan alussa. Kisan kontrolloiminen on keskimäärin vaikeampaa kuin takaa-ajo.

– Ainahan se on tietysti helpompaa, kun olet jonkun takana ja ajat vaan täysillä ja yrität ottaa kiinni. Mutta hyvin sain mielestäni pidettyä rytmin ajamisessa, ja se on tietysti se kaikista tärkein juttu. Silloin ei tule helppoja virheitäkään niin helposti. Jälkiviisaana voi sanoa, että meni aika hienosti. Puhdas viikonloppu, Pajari päätti.

Lue myös nämä