Quantcast

Vasta 17-vuotias rallilupaus lähellä Suomen mestaruutta – ”Voittopakko on ihan muilla miehillä”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM3-luokan kärkikuljettaja Sami Pajari ei ota paineita kauden päätösosakilpailusta, joka ajetaan perjantaina ja lauantaina Salon ja Turun ympäristössä.

Vasta 17-vuotiaan Pajarin debyyttikausi SM-sarjassa on sujunut hyvin. Hän saavutti kesällä Flying Finn Future Star -tittelin (FFFS), mistä hän sai palkinnoksi kaluston Suomen MM-ralliin. Hän pääsee varmuudella myös kauden jälkeen järjestettävään toiseen FFFS-finaaliin, jonka voittaja saa paikan rallin MM-sarjan JWRC-luokkaan ensi kaudeksi.

– Viimeisen kisan suhteen en koe ottavani paineita, voittopakko on ihan muilla miehillä. Meidän lisäksemme kolmella muulla autokunnalla on saumat mestaruuteen. Toki pistejohdossa lähtiessä meillä on eniten hävittävää ja muilla voitettavaa, Pajari summaa.

Lue myös: Tiukat testit tulossa – kuka suomalaislupauksista lunastaa paikan rallin MM-sarjaan?

Laitilan osakilpailun jälkeen sarjajohtoon siirtyneen Pajarin ja kartanlukija Antti Haapalan taustajoukoissa pistekaavioita on laskettu moneen kertaan.

Sarjakakkosena oleva Lauri Joona on 15 pisteen päässä Pajarista. Mestaruuskamppailussa Joonan voittaessa on Pajarin oltava toinen. Jos taas pistetilanteessa kolmantena oleva kokenut Joonas Lindroos voittaa, Pajarin on ajettava vähintään kolmanneksi. Henri Hokkalallakin on teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen.

Kauden viimeisten kilpailujen välissä Pajarilla on ollut monenmoista puuhaa.

Katso alta SM-kauden päätösrallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,282065″ ap mute]

Tuotanto: AKK

– Viime viikolla oli Porvoon Premier Parkissa Fordin lehdistöpäivä, jossa toimittajilla oli mahdollisuus koeajaa Fordin eri malleja. Minä sain toimia kilpurilla kyydittäjänä ja olihan paikalla myös MM-sarjaa kiertävä Teemu Suninen  kartturinsa Jarmo Lehtisen kanssa sekä Jari Ketomaa, joten kyllä ralliaiheisia keskusteluitakin saatiin aikaiseksi. Varsin mukava PR-homma kun samalla pääsi ajamaankin, Pajari sanailee.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

– Menneenä viikonloppuna olin Heinolassa F-Rallisarjan osakilpailussa huollossa, kun velipoika ja isä olivat vuorostaan kilpailemassa. Pari vuotta tässä on pitkälti menty minun uran ehdoilla, niin on mukava, että saa muutkin välillä kilpailla. Maanantai ja tiistai menivät puolestaan Flying Finn Academyn ajoleirillä Multialla, Pajari jatkaa.

Salon ja Turun SM-ralli starttaa perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Lauantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Lue kaikki rallin SM-sarjan finaaliviikonlopun ennakkojutut täältä!

Salon ja Turun SM-rallin aikataulu:
Perjantai 27.9.

19.42 EK1: Aijala (9,48 km)
20.00 EK2: Tieksmäki (14,90 km)

Lauantai 28.9.

10.41 EK3: Pöylä 1 (13,40 km)
11.50 EK4: Tiskarla (12,48 km)
12.10 EK5: Vaskio (17,90 km)
13.01 Huoltotauko
14.42 EK6: Pöylä 2 (13,40 km)
15.39 EK7: Saukonoja (14,70 km)
16.27 EK8: Suopohja (4,48 km)
17.29 EK9: Metsämäki (1,26 km)

Lue myös nämä

  • Uusimmat