Quantcast

Sami Pajari debytoi Rally2-autolla asvaltilla – ”Tavoitteena kerätä kaikki kilometrit”

Kaudella 2021 rallin MM-sarjan juniorimestaruuden voittanut Sami Pajari kilpailee tällä viikolla ajettavassa Katalonian osakilpailussa WRC2-luokan kalustolla.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen alla Katalonian asvaltilla on Toksport-tiimin Skoda Fabia Rally2 -auto. Kyseessä on 20-vuotiaan Pajarin kolmas MM-ralli Rally2-luokituksen autolla ja ensimmäinen asvaltilla.

– Kaksi täyttä päivää testiä tällä autolla asvaltilla tulivat todella tarpeeseen, koska aiempaa kokemusta Rally2-autosta meillä on vain soralta. Kokeilimme hyvin erilaisia teitä ja erilaisia asetuksia, joten opimme jo tässä vaiheessa paljon, Pajari sanoo.

– Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Auto tuntuu nyt oikein hyvältä.

Pajari ja Mälkönen debytoivat Skoda Fabia Rally2 -autolla MM-sarjassa Sardiniassa kesäkuussa. Kisasta heltisi varsin kelvollinen viides tila WRC2-luokassa. Elokuussa Suomen sorateillä suomalaiskaksikko oli kiinni jo palkintosijassa, mutta lauantai-illan jousitusrikko vesitti hyvän tuloksen.

Viime vuonna Pajari juhli juuri Kataloniassa JWRC-mestaruutta.

– Kilpailuun voimme lähteä luottavaisin mielin hakemaan kokemusta, kun takana on hyvien testien lisäksi mukavat muistot viime vuodelta. Kilpailullista etua ei toki juurikaan saada muihin nähden, mutta ainakin tiedetään mitä on tulossa, kun osa pätkistä on jo tuttuja, Pajari summaa.

– Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja kerätä kaikki mahdolliset kilometrit uuden auton ja päällysteen yhdistelmällä.

Katalonian MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinaiseen kilvanajoon päästään perjantaiaamusta alkaen.

Kauden toiseksi viimeisessä MM-rallissa luvassa on 19 pikataivalta ja noin 294 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat