Saksan MM-rallissa kuumia taistelupareja – lyökö Latvala Hyundai-kuljettajan?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala oli hyvässä vauhdissa Saksan MM-rallin testierikoiskokeella. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan vaativa MM-asvalttiralli käynnistyy torstai-iltana, ja voittokamppailusta kehkeytynee jälleen huipputasainen vääntö. Myös vedonlyöjille on tarjolla mielenkiintoisia kohteita taisteluparien muodossa.

Kisan ennakkosuosikeiksi on nostettu kolme kuljettajaa: MM-sarjan ykkönen Thierry Neuville, Fordin Sebastien Ogier sekä Toyotan virolaistähti Ott Tänak. Kaikki kolme kuljettajaa ovat vielä mukana jahtaamassa tämän kauden maailmanmestaruutta.

Myös Toyotan Jari-Matti Latvalalla ja Esapekka Lapilla on sanansa sanottavana kilpailussa. Pystyvätkö suomalaiset pitämään taisteluparinsa takanaan?

Mikkelsen vs. Latvala

Hyundai-kuljettaja Andreas Mikkelsen on aiempina vuosina osoittanut nopeutensa Saksan asvalttikisassa, mutta tänä vuonna norjalaisella ei ole kulkenut. Toyota-pilotti Latvalankaan kausi ei ole mennyt putkeen, mutta edellisessä kilpailussa Suomessa tuli onnistuminen, kun hän ajoi kolmanneksi. Latvala on parhaimmillaan huippunopea kuljettaja myös kestopäällysteellä, joten tuurilaisella on kaikki saumat lyödä Mikkelsen. Veikkaus tarjoaa Latvalalle hieman parempaa kerrointa (1,88) kuin Mikkelsenille (1,75).

Ogier vs. Tänak

Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on voittanut Saksan rallin kolmesti, Ott Tänak puolestaan juhli ykköstilaa vuosi sitten. Tänakin itseluottamus on tapissaan Suomen MM-rallin voittonsa jälkeen ja hän janoaa jälleen ykköstilaa saavuttaakseen MM-sarjan kärkeä. Ogier puolestaan pystyy tasaisen varmallakin ajollaan nakuttamaan pohja-aikoja taululle. Taistelupari on tasainen, mutta Ogierille (1,90) on tarjolla hieman Tänakia (1,70) parempi kerroin.

Neuville vs. Sordo

Hyundai-tallitoverukset Thierry Neuville ja Dani Sordo vastakkain. Molemmat ovat kovan luokan seppiä asvaltilla, mutta MM-sarjaa johtava Neuville tarvitsee huipputuloksen Saksasta pitääkseen pistejohtonsa. Sordollakin on näyttöhaluja ja lisäksi espanjalainen on vieraillut menneinä vuosina useaan otteeseen palkintokorokkeella Saksassa. Neuvillella on kuitenkin etu puolellaan, sillä Sordolle saatetaan jopa antaa tallimääräys, mikäli belgialainen tallikaveri on hänen takanaan. Neuvillelle on tarjolla kerroin 1,55, Sordolle 2,13.

Lappi vs. Evans

Toyota-pilotti Esapekka Lappi linjasi ennen kilpailua, että hänen tavoitteenaan on voittaa Saksassa. Lappi näytti huhtikuussa Korsikalla, että hän taitaa asvaltilla ajamisen. Ford-kuljettaja Elfyn Evansilla ei pitäisi olla sanomista Lappia vastaan, mikäli suomalaiselle ei tule ongelmia matkaan. Lappi saa selvästi pienemmän kertoimen 1,43.

Pitkävedon kohteet sulkeutuvat torstai-iltana kello 20.06.

Lisää pelikohteita kiintein kertoimin Pitkävedossa.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

 

Lue myös nämä