Saksan MM-rallia rukattu – luvassa uusi Power Stage

Ott Tänak Moselin jokilaakson maisemissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Saksan MM-rallin järjestäjät ovat tehneet pieniä viilauksia elokuun loppupuolella ajettavaan kilpailuun.

Viime vuoteen verrattuna rallissa nähdään uusi avauserikoiskoe ja kilpailun päättävä Power Stage -pätkä.

Kilpailu käynnistyy torstai-iltana 22. elokuuta St. Wendeler Landin yleisöpätkällä, joka toimi viime vuonna rallin testierikoiskokeena. Perjantaina rallikaravaani suuntaa Moselin jokilaakson maisemiin, missä Stein und Weinin ja Mittelmoselin pätkät ajetaan kahteen otteeseen. Myös Wadern-Weiskirchenin pikataival päristellään kahdesti perjantain aikana.

Lauantain ohjelmassa on tismalleen samat erikoiskokeet kuin viime vuonna, mutta järjestäjät ovat halunneet tehdä päivästä yleisöystävällisemmän. Aamupäivällä Freisen ja Römerstrasse vedetään läpi kahdesti lähellä St. Wendelin kaupunkia, ja iltapäivällä siirrytään Baumholderin sotilasalueelle, missä sekunnin kymmenyksistä kamppaillaan Arena Panzerplatten ja pitkällä Panzerplatten pätkällä. Molemmat Panzerplatten pätkät ajetaan kahdesti.

Sunnuntaiaamuna kisa jatkuu jälleen Moselin jokilaaksossa kahdesti ajettavilla Grafschaftin ja Dhrontalin erikoiskokeilla. Grafschaftilla on mittaa miltei 30 kilometriä. Dhrontal oli viimeksi Saksan MM-rallissa vuonna 2016 ja tänä vuonna se toimii Power Stagena, jolla jaetaan lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

Saksan MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa yli 340 kilometriä. Kilpailu järjestetään 22.-25. elokuuta ja sen keskuspaikka sijaitsee Bostalseen rannalla.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja