Quantcast

Saksan MM-ralli toteutumassa sittenkin? Hyundain WRC-tähti testasi viinitarhoilla (videot)

Dani Sordo
Dani Sordo Saksan osakilpailussa viime vuonna. Kuva: Jaanus Ree/RedBull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuun puoliväliin suunnitellun Saksan MM-rallin ympärillä on riittänyt huhuja maan koronatilanteesta ja -rajoituksista johtuen.

Vahvasti näyttää siltä, että tänä vuonna Saksassa ei ajeta legendaarisia viinitarhapätkiä Mosel-joen rinteillä. Sen sijaan kisa saatetaan järjestää vain Baumholderin sotilasalueella ilman yleisöä. Kyseisellä aluella on perinteisesti ajettu rajut ja pitkät Panzerplatten erikoiskokeet.

Hyundain rallitallilla ainakin tuntuu olevan vahva näppituntuma, että Saksassa ajetaan lokakuussa. Keskiviikkona nimittäin tallin asvalttispesialisti, espanjalaiskonkari Dani Sordo testasi Saksassa vaiherikkaan päivän.

Katso alta video Sordon testipäivästä:

Sordon ajopäivään keskiviikkona mahtui niin kuivaa kuin märkää asvalttia. Espanjalainen testasi ison osan päivästä erittäin pienellä ja ”likaisella” tiellä. Saksassa on normaalisti ajettu elokuussa, mutta tällä kertaa myöhempi ajankohta tekee kisan luonteesta erilaisen.

Lokakuussa Saarlandin alueella saadaan isolla todennäköisyydellä sateita ja myös puista tielle pudonneet lehdet tekevät tien pinnasta taatusti liukkaan. Rallin luonnetta muuttaa myös se, jos kisa ajetaan kokonaisuudessaan rajuilla sotilasalueen pikataipaleilla.

Katso toinen video Sordon testipäivästä alta:

Lue myös nämä