Quantcast

Saksalaissivusto: Craig Breen menossa M-Sport Fordin talliin?

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallissa reilu viikko sitten toiseksi ajanut Craig Breen voisi olla brittiläisen M-Sportin tiimin valinta ykköskuljettajaksi kaudelle 2022, kun rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakauteen. 

M-Sportin tiedetään etsivät aktiivisesti mahdollista ykköstykkiä ensi vuodeksi, mutta kaikkein kirkkaimmat MM-sarjan tähdet ovat jo kiinnitettyinä Hyundaille ja Toyotalle, joskaan Jari-Matti Latvalan johtama ei ole vielä Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin sopimuksia julkistanut.

Saksalaislehti Rallye-Magazinin mukaan juuri Breen voisi olla paras vaihtoehto M-Sportille. Irlantilainen on ajanut urallaan MM-sarjassa kolmesti toiselle sijalle, mutta uran ensimmäinen voitto puuttuu. Nykyisen työnantajansa Hyundain leivissä ensikin vuonna tarjolla on todennäköisesti vain osittainen kausi kolmannessa autossa.

Breen on itse sanonut, että hän haluaa päästä näyttämään taitonsa täydellä sesongilla. Tällä hetkellä MM-sarjassa tällaista ei todennäköisesti voi tarjota kuin M-Sport.

– Tavoitteeni on edelleen olla maailmanmestari ja sen voin saavuttaa vain ajamalla täyden kauden, Breen kertoi Viron rallissa Motorsport aktuell -lehden mukaan.

Hyundai luottanee jatkossa enemmän ja enemmän nuoren tähtensä Oliver Solbergin palveluksiin Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin ajaessa täydet sesongit. Lisäksi WRC-näyttöpaikkaa kärkkyy myös Jari Huttunen, eikä espanjalaiskonkari Dani Sordoakaan voi unohtaa.

Breenin siirtyminen M-Sportille olisi saksalaislehdistön mukaan järkevä vaihtoehto molemmille osapuolille. Jos siirto toteutuisi olisi M-Sportin ykköstykit ensi vuonna Breen ja suurella todennäköisyydellä Adrien Fourmaux, jolla tukijat ovat eliittiluokkaa. Teemu Suninen ja Gus Greensmith puolestaan kamppailisivat paikasta kolmannessa autossa.

Irlantilaiskuskin osalta miinuspuolena on, että Hyundain sopimus on voimassa vuoden loppuun asti. Näin ollen Breen ei pääsisi testaamaan uutta Ford Puma Rally1 -autoa ennen vuoden 2022 alkua.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat