Safari-rallin järjestäjät eivät ole huomioineet WRC-tiimien toivetta – kisan kohtalosta tietoa lähiaikoina

Safari-ralli
Safari-ralli oli MM-ohjelmassa viime heinäkuussa, mutta kisa jäi kokonaan ajamatta. Kuva: Simon Mulumba/cmoncy images
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarisen Safari-rallin on tarkoitus palata rallin MM-sarjaan tällä kaudella, mutta kilpailun ylle on kerääntynyt synkkiä pilviä.

Keniassa ajettava Safari-ralli on ohjelmassa 16.-19. heinäkuuta. Argentiinan, Portugalin ja Sardinian osakilpailuja on siirretty koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, joten Safari on kalenterin seuraava osakilpailu.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi hiljattain Ylen haastattelussa, että WRC-tiimit eivät haluaisi matkustaa Keniaan kolmen kuukauden kuluttua.

– Tiimit ovat esittäneet toiveen, että ei ajettaisi ja tiimit ovat sitä mieltä, että kisa pitäisi perua, Mäkinen sanoi.

Lue myös: Tommi Mäkinen paljasti Ylelle: ”Tiimit ovat sitä mieltä, että kisa pitäisi perua”

Safari-rallin järjestäjät eivät ole ainakaan vielä ottaneet huomioon WRC-tiimien toivetta. Keniassa toivotaan, että kisa pystyttäisiin ajamaan myöhemmin tänä vuonna.

Rallin toimitusjohtaja Phineas Kimathi painotti paikalliselle NTV-kanavalle, että kilpailun kannalta suurin riskitekijä ovat MM-rallin parissa työskentelevät henkilöt, jotka saapuisivat Euroopasta Keniaan. Kimathin mukaan kilpailun kohtalosta saadaan lisätietoa lähiaikoina.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

– Mikäli tilanne ei parane nopeasti, etenkään Euroopassa, kilpailun siirtäminen saattaa tulla kyseeseen. Mutta saamme tähän asiaan varmuuden 17. huhtikuuta mennessä, Kimathi sanoi.

Keniassa on toistaiseksi todettu 142 koronavirustapausta.

Todennäköistä on, että useampi osakilpailu jää tällä kaudella kokonaan ajamatta koronaviruksen vaikutusten vuoksi. Suomen MM-ralli on määrä ajaa 6.-9. elokuuta.

Lue myös nämä