Quantcast

Safari-ralli pysyy pitkään rallin MM-sarjassa

Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville vauhdissa Safari-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kenian Safari-ralli teki viime viikonloppuna paluun rallin MM-sarjaan 19 vuoden tauon jälkeen. Kilpailu pysyy pitkään MM-sarjan ohjelmassa.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta ilmoitti sunnuntaina päättyneen Safari-rallin jälkeen, että Keniassa ajetaan MM-pisteistä myös tulevina vuosina.

– Olemme sopineet Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja MM-sarjan kanssa, että Kenian Safari-ralli järjestetään joka vuosi aina vuoteen 2026 saakka, Kenyatta kertoi.

– Hallintoni aloittaa heti valmistelut seuraavaa Safari-rallia varten. Takaan vaadittavan taloudellisen investoinnin, jotta voimme järjestää jälleen menestyksekkään osakilpailun Keniassa, presidentti jatkoi.

Safari-ralli tarjosi rutkasti draamaa ja myös täysin uniikin kilpailun MM-sarjaan. FIA:n rallipomo Yves Matton oli mielissään, että Kenian hallitus antaa tukensa kilpailulle.

– Uskon, että tämä ralli tuo lisäarvoa MM-sarjalle. Viime viikonlopun tapahtuma oli kaikkiaan positiivinen, Matton sanoi DirtFish-sivuston mukaan.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota juhli kaksoisvoittoa Naivasha-järven ympäristössä ajetussa kilpailussa, kun ranskalaistähti Sebastien Ogier ajoi voittoon ja japanilainen Takamoto Katsuta toiseksi.

Ogier johtaa kuljettajien MM-sarjaa 34 pisteen erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Valmistajien MM-taulukossa Toyota on nykäissyt 59 pisteen etumatkan Hyundaihin.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat