Quantcast

Saalistaako suomalaiskuski jo kolmannen voittonsa Sardinian MM-rallissa? ”Myös onnella on osuutensa asiaan”

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttaa torstaina kauden kolmanteen MM-ralliinsa Italian Sardiniassa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin riveissä WRC2-luokassa kilpaileva Huttunen puolustaa Sardiniassa WRC2-luokan voittoa kaudelta 2021. Myös vuonna 2020 hän nappasi kisasta voiton WRC3-luokassa ja oli tuolloinkin nopein kaikista R5-luokan autoista.

Tavoitteet ovat korkealla myös tällä kertaa Sardinian WRC2-luokan kilpailussa.

– Reitillä on mukana samoja osuuksia kuin viime vuonna, osa on samaan suuntaan ja osa käännettynä, mutta mukana on myös minulle uusia osuuksia. Teiden kunto vaikuttaa minusta ihan hyvältä tänä vuonna ja on hienoa päästä jälleen tänne ajamaan.

– Totta kai voittoputkea olisi komeaa jatkaa, mutta palkintokorokepaikka on sijoitus, johon olen maalissa tyytyväinen, Huttunen kertoo tiedotteessaan.

Huttusen voittojen salaisuus Sardiniassa on edellisinä vuosina ollut maltillinen ajo. Täysiä on menty silloin, kun teiden kunto on sen sallinut, mutta pahoissa paikoissa kalustoa on hiukan säästelty. Tänä vuonna tarkoitus on noudattaa samaa taktiikkaa.

– Hitaasti kiiruhtaminen on vähän veteen piirretty viiva. Kovaa pitää ajaa, mutta auto pitää kyetä säilyttämään ehjänä huonokuntoisilla osuuksilla. Renkaiden kestävyys on isossa roolissa ja parasta olisi tietenkin, että rengasrikkoja ei tulisi ollenkaan. Ja totta kai myös onnella on osuutensa asiaan; jos rengas tai auto hajoaa pätkän alussa, tulee väistämättä paljon aikatappiota, Huttunen kuvailee.

Italian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle ensimmäinen soraralli Ford Fiesta Rally2 -autolla. He valmistautuivat kilpailuun paikan päällä testipäivän merkeissä kisaviikon maanantaina. Testikilometrejä kertyi reilut sata ja tuntuma autoon löytyi nopeasti myös soralla.

– Auto vaikutti hyvältä myös näissä olosuhteissa ja fiilikset ovat korkealla. Kisassa sitten nähdään, miten vauhti riittää tänä vuonna terävimpään kärkeen näissä olosuhteissa.

Sardinian MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamuna. Kilpailu pääsee kunnolla vauhtiin torstai-iltana Olbian yleisöerikoiskokeella.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat